Yandex Metrica

Sitede Ara

Son dakika! Beşar Esed’in BAE’yi ziyaret ettiği duyuruldu

Son dakika! Beşar Esed’in BAE’yi ziyaret ettiği duyuruldu

Gelen son dakika haberine göre, Beşar Esed’in Birleşik Arap Emirlikleri'ni ziyaret ettiği duyuruldu. Katil Esed burada Dubai Emiri Muhammed bin Raşid Al Maktum ile görüştü.

Dünya

23.01.2024, 19:00

Son dakika haberleri... Beşar Esed’in Birleşik Arap Emirlikleri'ni ziyaret ettiği duyuruldu. Katil Esed burada Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum ile görüştü. Esed, Al Maktum'la görüşmesinin ardından Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile bir araya geldi.

Dubai Emirliği resmi Twitter sayfasından yapılan açıklamada, Al Maktum'un Dubai'de, "iki ülke arasındaki kardeşlik ilişkileri çerçevesinde Esed ile bir araya geldiği" aktarıldı.

Al Maktum'un görüşmede "kardeş Suriye'ye" güven ve barış dileklerini ilettiği belirtilen açıklamada, Al Maktum'un Suriye ve bölge için istikrar ve kalkınma temennisinde bulunduğu ifade edildi.

Prigojin'in ölümünden sonra ilk! Wagner iş ilanı açtı: Afrika'da çalışacak tecrübeli paralı asker aranıyor Prigojin'in ölümünden sonra ilk! Wagner iş ilanı açtı: Afrika'da çalışacak... Haberi Görüntüle

"İŞ BİRLİĞİ FIRSATLAR VE ÇIKARLARIMIZ"

Açıklamada sözlerine yer verilen Muhammed bin Raşid Al Maktum, şunları kaydetti:

"BAE devleti, Suriye ile yapıcı yeni iş birliği süreçlerini başlatmayı önemsiyor. Her iki ülkenin kardeş halklarının çıkarlarına olacak çeşitli alanlarda iş birliği fırsatlarını da bekliyor."

Beşşar Esed, Al Maktum'la görüşmesinin ardından Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile bir araya geldi.

Soykırımcı İsrail'den Gazze'yi ortadan bölen koridora operasyon Soykırımcı İsrail'den Gazze'yi ortadan bölen koridora operasyon Haberi Görüntüle

ESED REJİMİNİN HABER AJANSINDAN AÇIKLAMA

Esed rejiminin ajansı SANA'nın haberine göre, heyette rejimin Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, Cumhurbaşkanlığı İşleri Bakanı Mansur Azzam, Dışişleri Bakanı Yardımcısı Beşşar Caferi de yer aldı. Görüşmede, ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve özellikle de ekonomi ve yatırım alanlarında bu ilişkilerin üst seviyelere çıkarılması ele alındı.

Timur'un fili varsa Putin'in de yunusu var... Casus dalgıçlar yunusların öğle yemeği oldu Timur'un fili varsa Putin'in de yunusu var... Casus dalgıçlar yunusların... Haberi Görüntüle

ŞEYH RAŞİD AL MEKTUM KİMDİR?

Tam adı Muhammed bin Raşid Al Mektum'dur. Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Başkan Yardımcısı, Başbakanı ve Dubai Emirliği'nin hükümdarıdır. 15 Temmuz 1949'da Dubai'de doğan Mektum, Londra'da bulunan Cambridge Üniversite'sinde eğitimini tamamlamıştır. Forbes dergisi Raşid Al Mektum'un servetinin 12.3 milyar dolar civarında olduğu tahmin ediyor.

Veliaht Prens olarak görev yaptığı sırada borç yükü ve çok çeşitli iş ve yatırımları ile finansal sorunlu holding şirketi Dubai Holding'i kurdu. Mektum halen şirketin hisselerinin % 99,67'sine sahiptir.

Ağabeyi Şeyh Mektum bin Raşid Al Mektum'un ölümünden sonra 4 Ocak 2006 tarihinde Dubai hükümdarı olarak başladı.

3 bin yarış atı olan Mektum, saf kan atlara olan tutkusu nedeniyle İngiltere'de devasa büyüklükte olan çiftlikler kurdu.

Dubai'de, Palm Adalarının oluşturulması ve lüks Burj Al Arab otelinin de aralarında bulunduğu çok sayıda proje geliştiren Şeyh Muhammed, şu anda dünyanın en yüksek binası olan Burç Halife'nin yapımına organize etmiş ve resmi açılışı 4 Ocak 2010 Pazartesi günü yapmıştır.

Raşid Al Mektum'un 6 eşi 14 kızı ve 9 oğlu bulunmaktadır.

Başkasının bebeğini 'kendisine benziyor' diye kucağına verdiler! Bebeğini kaybeden annenin açıklaması sosyal medyada olay yarattı! Başkasının bebeğini 'kendisine benziyor' diye kucağına verdiler! Bebeğini kaybeden annenin... Haberi Görüntüle

İLK ZİYARET BAE'DEN

9 Kasım 2021'de Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan, Suriye'de Mart 2011'de patlak veren iç savaşın başlamasından bu yana Şam'a gerçekleştirdiği ilk ziyaretinde, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed ile bir araya gelmişti.

Ziyaret, Lübnan medyasına haber olduktan sonra Suriye Devlet Başkanlığı tarafından duyuruldu. Resmi açıklamanın neden geç yapıldığı hakkında bilgi paylaşılmadı.

Al Nahyan başkanlığındaki üst düzey BAE heyetinin, Suriye'de Esad ile çeşitli alanlarda ilişkilerin geliştirilmesinin yanı sıra bölgesel ve uluslararası konuları ele aldığı ifade edildi.

Bir dönem Suriye'deki muhalefete destek veren Abu Dabi yönetimi, 27 Aralık 2018'de yaklaşık 7 yıldır kapalı olan Şam Büyükelçiliğini Esad yönetimi ile ilişkilerin normalleşmesi amacıyla aktif hale getirmişti.

Suriye'de lideri Esed de 20 Ekim'de Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile telefonda görüşmüştü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading