Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko'dan NATO ve ABD'ye sert sözler

Son dakika: Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko'dan NATO ve ABD'ye sert sözler

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Batı'nın ve ABD'nin 'Rusya ve Belarus Ukrayna'ya saldıracak' şeklindeki açıklamalarının hatalı olduğunu söyledi. Lukeşenko, Batı ülkeleri ve ABD'yi kastederek 'Rusya ve Belarus’u dün Ukrayna’ya saldıracak diye suçladınız. Saldırmadık. Demek ki istihbarat servisiniz ve harcadığınız milyarlarca doların faydası yok' ifadelerini kullandı.

Dünya

23.01.2024, 18:50

Lukaşenko, ülkesinin topraklarında devam eden Belarus ve Rusya’nın "Müttefik Kararlılığı-2022" ortak askeri tatbikatını yerinden takip etti.

Tatbikatın yapıldığı poligonlardan Osipoviçskiy’de Polonez ve İskender füze sistemlerini yöneten birlikte denetleme yapan Lukaşenko, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Belarus ve Rus ordusunun ülkesindeki eylemlerine ilişkin değerlendirmeler yapan Lukaşenko, ABD yönetiminin binlerce kilometre ötede askeri birliklerini yönettiğini, bu yüzden Rus birliklerinin ülkesinde olmasının eleştirilmesini anlamadığını ifade etti.

Netanyahu Refah'ta yeni bir katliam için Biden'ı ikna etmeye çalışıyor:... Haberi Görüntüle

'İSTİHBARATA HARCADIĞINIZ MİLYARLARCA DOLARIN FAYDASI YOK'

Kendi askerlerinin Kanada veya Meksika’da bulunmadığını dile getiren Lukaşenko, “Vicdanınız varsa kandırdığınızı bütün dünya toplumu önünde itiraf etmelisiniz. Rusya ve Belarus’u dün Ukrayna’ya saldıracak diye suçladınız. Saldırmadık. Demek ki istihbarat servisiniz ve harcadığınız milyarlarca doların faydası yok. En azından kabul edin.” ifadelerini kullandı.

Lukaşenko, Batı’nın Belarus’a saldırmaya devam etmesi halinde “ebedi” olarak cumhurbaşkanı kalmaya devam edeceğini de söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading