Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika! Bakan Çavuşoğlu: Türkiye'nin hava sahası açık kalacak

Son dakika! Bakan Çavuşoğlu: Türkiye'nin hava sahası açık kalacak

Son dakika haberine göre NATO'da düzenlenen Ukrayna toplantısı kapsamında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Brüksel'de konuşuyor.

Dünya

23.01.2024, 18:55

Son dakika... NATO'da düzenlenen Ukrayna toplantısı kapsamında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Brüksel'de  konuşuyor.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar;

Türkiye'nin kararlığı ve savaşın durdurulması konusunda sarf ettiğimiz çabaları ortada. Türkiye iki ülke ile de diyalog kurabiliyor.

Savaşın başlamasından önce her iki dışişleri bakanını da Antalya'da bir araya getirmeyi planlıyorduk. Ukraynalılar bu savaş ortamında gelebilirler mi bilmiyorum. Rus Dışişleri Bakanı Lavrov da Antalya'ya geleceğini teyit etti. İki tarafı da bakanlar düzeyinde bir araya getirmeyi temenni ederiz.

Dün itibariyle Ukrayna'dan 9 bin 653 vatandaşın tahliyesi gerçekleşti. Birkaç gün önce Odessa'daki vatandaşlarımıza 'Oradan ayrılın' çağrısında bulunduk, her gün oradan da tahliyeler gerçekleşiyor. Önümüzdeki süreçte çabalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. İki tarafla da iletişimimiz devam ediyor. Kuşatılmış bölgelerdeki vatandaşlarımızı Rusya üzerinden tahliye etmek için çalışmalarımız sürüyor. Umarım en kısa planımız işler, gayretlerimizi devam ettireceğiz. Dönmek isteyen her vatandaşımızı tahliye etmek için yoğun çalışmalarımız sürüyor.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye hava sahasının açık olmasının stratejik ve insani bakımdan önemli olduğunu söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading