Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Son dakika: Avrupa ülkeleri enflasyondan kırılıyor! Art arda rekorlar kırıldı

Son dakika: Avrupa ülkeleri enflasyondan kırılıyor! Art arda rekorlar kırıldı

Almanya'da yıllık enflasyon ekimde yüzde 10,4'le son 71 yılın zirvesine çıktı. Diğer yandan Belçika'da 47 yılın rekoruna imza atan enflasyon rekoru yüzde 12,27'ye çıktı. İtalya'da ise yeni kurulan hükümetin ilk günlerinde açıklanan enflasyon 38 yılın rekoruna imza atarak yüzde 11,9'a ulaştı.

Dünya

23.01.2024, 20:00

Avrupa ülkeleri, Avrupa Merkez Bankası'nın her ay faiz artırma kararı almasına rağmen enflasyonu düşüremiyor. Enflasyona yenik düşen Avrupalılar artan fiyatlarla baş edememeye başladı. 

Enflasyonda zirve rekorlar ise ardı ardına açıklandı. Belçika İstatistik Kurumu ekim ayı enflasyon verilerini açıkladı. 

Netanyahu izin verdi: Mossad Başkanı Barnea müzakereler için Katar'a gidiyor Haberi Görüntüle

BELÇİKA'DA 47 YILIN REKORU 

Eylülde yüzde 11,27 olan enflasyon ekim ayında yüzde 12,27'ye çıkarak son 47 yılın yeni rekoruna imza attı. 

Ekim ayında en çok fiyat artışı, enerji kaleminde yaşandı. Doğalgaz, elektrik, kalorifer yakıtı, sıvı yağlar, odun, tereyağı, mazot ve unda yeni rekor zamlar kaydedildi. 

Endonezya'da 6.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi! Haberi Görüntüle

İTALYA'DA SON 38 YILIN REKORU KIRILDI 

Diğer yandan İtalya'da Avrupa'nın diğer ülkeleri gibi enflasyondan nasibini aldı. İtalya Ulusal İstatistik Enstitüsü (ISTAT) eylülde yüzde 8,9 olan enflasyonun ekim ayında yüzde 11,9'a çıktığını duyurdu. Böylece İtalya'da son 38 yılın rekor enflasyonu kaydedildi. 

Enflasyonun yükselmesinde en önemli etkeni açıklayan ISTAT, fiyatlardaki yükselişin enerji maliyetlerindeki artıştan kaynaklandığı duyurdu. 

İsrail'de Gideon Saar hükümetten istifa etti: 'Savaşın gidişatı uluslararası siyaset... Haberi Görüntüle

ALMANYA'DA ENFLASYON REKORU SONRASI GREV BAŞLADI 

Almanya da aynı şekilde enflasyonda yeni rekorlara imza atan ülkelerden biri oldu. Almanya Federal İstatistik Ofisi (DESTATİS) tarafından yapılan açıklamada, enflasyonun yüzde 0,4 puan artış göstererek yüzde 10,4'e çıktığı bildirildi. 

Böylece Almanya'da enflasyon son 71 yılın yeni rekoruna imza attı. Yaşanan enflasyon artışında en büyük etkenin enerji giderleri ve gıda giderleri olduğu belirtildi. 

Alman metal ve elektronik endüstrisi işçileri, yüksek enflasyon nedeniyle maaş görüşmelerinin durması nedeniyle Cumartesi gününden itibaren grev yapacaklarını duyurdu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading