Yandex Metrica

Son dakika: Avrupa'da enflasyon yine rekor kırdı! Çift haneye çıktı

Son dakika: Avrupa'da enflasyon yine rekor kırdı! Çift haneye çıktı

Euro Bölgesi'nde eylül ayında yüzde 9,9 olan yıllık enflasyon ekim ayında çift haneli olarak yüzde 10,7'ye yükselerek rekor kırdı.

Dünya

23.01.2024, 20:00

Euro Bölgesi'nde enflasyon her ay yeni rekorlara imza atıyor. Avrupa İstatistik Ofisi tarafından açıklanan verilere göre, eylül ayında yüzde 9,9 olan yıllık enflasyon ekim ayında 0,8 puan aratarak yüzde 10,7'ye yükseldi. 

İsrail basınında çarpıcı analiz: 'Heniyye'nin oğullarına yapılan suikast Hamas'ın Filistin halkı arasında güçlenmesine sebep olacak' İsrail basınında çarpıcı analiz: 'Heniyye'nin oğullarına yapılan suikast Hamas'ın Filistin... Haberi Görüntüle

TÜKETİCİ FİYATLARI 7 AYIN REKORUNU KIRDI 

Diğer yandan tüketici fiyatları bir önceki aya göre yüzde 1,5 artış göstererek son 7 ayın en yüksek tırmanışını gerçekleştirdi. 

Avrupa İstatistik Ofisi tarafından açıklanan rakamlara göre, yüzde 10,2'lik piyasa tahminlerini 0,5'le aşan enflasyon verisi piyasaların dikkatini çekti. 

Kısıtlamaların gölgesinde bayram namazı: Mescid-i Aksa'da 60 bin Müslüman namaz kıldı! Kısıtlamaların gölgesinde bayram namazı: Mescid-i Aksa'da 60 bin Müslüman namaz... Haberi Görüntüle

ANA ETKEN ENERJİ FİYATLARI 

Söz konusu verilere göre enerji fiyatları yüzde 40,9'luk artışla enflasyona en büyük katkıyı sağlarken bunu yüzde 13,1 ile gıda, alkol ve tütün takip ediyor. 

Enerji dışı endüstriyel mallar ise yüzde 6 artış gösterirken hizmetler yüzde 4,4 arttı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading