Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Avrupa Birliği Rusya'ya yaptırımların genişletilmesi için Türkiye'ye heyet gönderecek

Son dakika: Avrupa Birliği Rusya'ya yaptırımların genişletilmesi için Türkiye'ye heyet gönderecek

Son dakika haberleri... Türkiye'ye yönelik provokatif haberleriyle tanınan İngiliz Financial Times gazetesinin haberine göre, ABD ve Avrupa Birliği (AB) Rusya'nın Türkiye'de yaptırımları ihlal edeceği bir zemin kazanabileceğinden duyduğu endişe nedeniyle baskıyı artırmayı değerlendiriyor.

Dünya

23.01.2024, 19:48

Son dakika haberleri... ABD ve Avrupa Birliği (AB), 24 Şubat'ta başlattığı Ukrayna işgali nedeniyle Rusya'ya uygulanan yaptırımlar konusunda Türkiye üzerindeki baskıyı artırmaya hazırlanıyor.

Financial Times'da yayınlanan ve Batı ülkelerinden iki yetkiliye dayandırılan habere göre ABD ve AB, Türkiye'de bankacılık sektörünün usulsüz mali işlemler yürütülecek bir alan haline geleceği ve Rusya'nın yaptırımları ihlal edeceği bir kanal açacağından endişe ediyorlar.

Habere göre Batılı yetkililer, ABD'nin Rusya'nın Mir adlı yerel ödeme sistemine dahil olan Türk bankalarını odağına aldığını, Brüksel'in ise endişelerini Türk yetkililere doğrudan iletmek için bir heyet oluşturduğunu ifade ettiler.

Türkiye'nin en büyük bankalarından Vakıfbank, Ziraat Bank, İş Bank, Denizbank ve Halkbank Mir sistemine dahil olan bankalar arasında yer alıyorlar.

Mir, Rusya Merkez Bankası tarafından Visa ve Mastercard dışında bir alternatif olarak geliştirilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading