Yandex Metrica

Son dakika: Almanya Ukrayna'ya Leopard 2 tankı gönderileceğini duyurdu

Son dakika: Almanya Ukrayna'ya Leopard 2 tankı gönderileceğini duyurdu

Son dakika haberleri... Berlin hükümeti 14 adet alman yapımı Leopard 2 tankının ukraynaya gönderilmesine karar verdi. Üçüncü ülkelerin Alman tanklarını sevki de onaylandı.  

Dünya

23.01.2024, 20:21

Son dakika haberleri... Berlin hükümeti 14 adet alman yapımı Leopard 2 tankının ukraynaya gönderilmesine karar verdi. Almanya Şansölyesi Olaf Scholz tarafından yapılan açıklamada, ayrıca üçüncü ülkelerin Alman tanklarını sevkini de onayladı.  

Çin-Tayvan donanmaları burun buruna geldi: Penghu Adası tehlikeli yakınlaşma: İşte telsiz konuşmaları Çin-Tayvan donanmaları burun buruna geldi: Penghu Adası tehlikeli yakınlaşma: İşte... Haberi Görüntüle

LEOPARD 2 TANKLARI KİEV'E GİDİYOR

Almanya Rusya'nın tehditlerine rağmen Ukrayna'ya desteği sürdüreceklerini açıkladı. Şansölye Scholz, Ukryna'ya verdikleri askeri desteği artıracaklarını ve Leopard 2 ana muharebe tanklarını Kiev'e göndermeye karar verdiklerini duyurdu.

Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit tarafından yapılan yazılı açıklamada, Scholz'ün açıkladığı karar için şu ifadeler kullanıldı:

Bu karar, Ukrayna'yı elimizden gelen en iyi şekilde destekleme yönündeki bilinen çizgimizi takip etmektedir. Uluslararası alanda yakın bir koordinasyon ve uyum içerisinde hareket ediyoruz.

Abdullah Ağar şok ihtimali böyle açıkladı: Denizaltı ile sınıra kadar gelip füze ateşlediler Abdullah Ağar şok ihtimali böyle açıkladı: Denizaltı ile sınıra kadar... Haberi Görüntüle

14 TANKTAN OLUŞAN BİR BÖLÜK SAĞLANACAK

Açıklamada ayrıca, Scolz'ün kararının  Ukrayna için Leopard 2 tanklarıyla iki tank taburunu hızla bir araya getirmek olduğu ifade edilerek ilk adımda Almanya'nın silahlı kuvvetler envanterinden 14 adet Leopard 2 A6 tankından oluşan bir bölük sağlayacağı belirtildi.

Avrupalı diğer ortakların da Ukrayna'ya Leopard 2 tankları vereceği aktarılırken Ukraynalı askerlerin Leopard tanklarıyla ilgili eğitiminin Almanya2da hızlı bir şekilde başlatılacağı belirtildi.

Ukrayna'ya destek paketinin eğitim yanı sıra lojistik, mühimmat ve sistemlerin bakımını da içereceği belirtilirken Almanya'nın, Leopard-2 tanklarını envanterlerinden Ukrayna'ya hızlı bir şekilde teslim etmek isteyen ülkelere, bunların sevkiyatı için onay vereceği aktarıldı.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading