Yandex Metrica

Son dakika! ABD ve Almanya'dan İskandinavya'ya destek açıklaması! 'Süreci zorlayacağız'

Son dakika! ABD ve Almanya'dan İskandinavya'ya destek açıklaması! 'Süreci zorlayacağız'

İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya gireceğini duyurmasının ardından Almanya konuyla ilgili açıklama yaptı. Almanya'dan yapılan açıklamada, 'Bu iki ülkenin NATO'ya girmesi için süreci zorlayacağız' ifadelerine yer verildi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ise 'Türkiye'nin tepkisine rağmen NATO'nun Finlandiya ve İsveç'in üyeliği konusunda fikir birliğine varacağında eminiz' sözleri kaydedildi.

Dünya

23.01.2024, 22:08

İsveç ile Finlandiya'nın NATO'ya başvuracaklarını açıklaması gündeme girmişti. Türkiye ise ülkelerin terör örgütü PKK'ya verdiği destek sebebiyle NATO'ya girmesine olumlu bakmayacağını bildirmişti. 

İsrailli ırkçı bakandan insanlık dışı öneri: Filistinliler infaz edilsin İsrailli ırkçı bakandan insanlık dışı öneri: Filistinliler infaz edilsin Haberi Görüntüle

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA YAPILDI

Diğer yandan Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Türkiye'nin tepkisine rağmen NATO'nun Finlandiya ve İsveç'in üyeliği konusunda fikir birliğine varacağında eminiz." ifadeleri kullanıldı. 

G7 liderlerinden İran'a kınama: Gerilimin düşürülmesi için çabalarımız sürecek G7 liderlerinden İran'a kınama: Gerilimin düşürülmesi için çabalarımız sürecek Haberi Görüntüle

FİNLANDİYA VE İSVEÇ ABD YOLCUSU

Ayrıca Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre yaptığı açıklamada, "Başkan Biden, İsveç Başbakanı Andersson ve Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö'yü perşembe Beyaz Saray'da kabul edecek." sözlerine yer verdi. 

İspanyol siyasetçi Belarra'dan AB'ye 'ikiyüzlülük' eleştirisi: 'İsrail Nazizm ile yarışıyor' İspanyol siyasetçi Belarra'dan AB'ye 'ikiyüzlülük' eleştirisi: 'İsrail Nazizm ile yarışıyor' Haberi Görüntüle

'SÜRECİ ZORLAYACAĞIZ'

Diğer yandan Almanya'dan konuyla ilgili açıklama geldi. Almanya Başbakanı Olaf Scholz açıklamasında, "Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğini onaylayacağına inanıyorum. Bu iki ülkenin NATO'ya girmesinin çok hızlı olması için süreci zorlayacağız" ifadelerine yer verdi. 

Scholz aynı zamanda Almanya'nın İsveç ile Finlandiya ile askeri temaslarını güçlendireceklerini bildirdi. Scholz, "Avrupa Birliği'nde zaten hali hazırda İsveç ve Finlandiya'nın desteklenmesi için bir taahüt var" diye konuştu. 

Büyük hata! Politico'dan dikkat çeken analiz: İran Netanyahu'nun elini güçlendirdi... Büyük hata! Politico'dan dikkat çeken analiz: İran Netanyahu'nun elini güçlendirdi... Haberi Görüntüle

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading