Yandex Metrica

Son dakika! ABD, sürekli yaz saati uygulamasına geçiyor!

Son dakika! ABD, sürekli yaz saati uygulamasına geçiyor!

ABD, Türkiye’de uzun zamandır uygulanan sürekli yaz saati uygulamasına geçiyor.  ABD Senatosu yaz saati uygulamasının kalıcı hale getirilmesi yasasını onayladı. Biden’ın imzasına sunulacak tasarı gelecek yıl kasım ayında uygulamaya girecek.

Dünya

23.01.2024, 18:59

ABD Senatosu yaz saati uygulamasının kalıcı olması için önerilen tasarıyı onayladı. Uygulamanın yürülüğe girmesi için iki aşama daha var; Temsilciler Meclisi’nde oylama ve imza için Biden’ın masasına gidecek. Tüm bu süreçlerden geçerse uygulama 20 Kasım 2023’te yürürlüğe girecek.

Cumhuriyetçi Senator Marco Rubio sponsorluğunda sunulan tasarı, Senato Genel Kurulunda oy birliği ile kabul edildi.

Rubio yaptığı konuşmada, yaz saati uygulamasının kalıcı hale gelmesinin birçok açıdan yararlı olacağını, ancak tasarının yasalaşması durumunda uygulanmaya 20 Kasım 2023'te başlanacağını belirtti.

Söz konusu tasarı Temsilciler Meclisinden de onay alırsa, yasalaşması için ABD Başkanı Joe Biden'ın masasına gidecek.

Öldü sanılan Kate Middleton ilk kez görüntülendi! Aylar sonra ilk kez basın karşısında! Öldü sanılan Kate Middleton ilk kez görüntülendi! Aylar sonra ilk... Haberi Görüntüle

BİRÇOK OLUMSUZLUĞU ÖNLEYECEK

Türkiye’de uzun zamandır uygulanan ve bazı kesimler tarafından eleştirilen yaz saati uygulaması, ABD’de senato tarafından onaylandı.

Sürekli yaz saati uygulamasını savunanan ABD Senatörü Marco Rubio, bu uygulamanın, suç oranlarında, intiharlarda, çocuk obezitesinde vs. azalmaya vesile olacağını söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading