Yandex Metrica

Son dakika! ABD Başkanı Joe Biden'dan önemli açıklamalar: Ukrayna, uçaksavar desteğiyle hava sahasını koruyacak

Son dakika! ABD Başkanı Joe Biden'dan önemli açıklamalar: Ukrayna, uçaksavar desteğiyle hava sahasını koruyacak

Gelen son dakika haberine göre, ABD Başkanı Joe Biden açıklamalarda bulundu. Biden Ukrayna'ya tanksavar, İHA, SİHA ve uçaksavarları da içeren 800 milyon dolarlık destek paketini imzaladı. Biden konuşmasında, Rusya Devlet Başkanı Putin'in çok ağır bir bedel ödeyeceğini ifade etti. İşte detaylar...

Dünya

20.03.2024, 10:36

Son dakika haberleri... Beyaz Saray'da basın toplantısı düzenleyen ABD Başkanı Joe Biden Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 21. gününde önemli açıklamalarda bulundu.

ABD Başkanı Biden'ın açıklamaları şöyle:

Kendisini dinledim. Çok ikna edici konuştu. Kendisi hatırı sayılır güç gösteren bir halk adına konuşuyor. Putin doğum hastanelerini, merkezleri, okulları vuruyor. 

Dehşet anları! Trump’ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini cayır cayır yaktı Dehşet anları! Trump’ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini cayır... Haberi Görüntüle

"PUTİN ÇOK AĞIR BİR BEDEL ÖDEYECEK"

Dün Rus güçlerinin yüzlerce doktor ve hastaları rehin aldığını duydum. Mariupol'deki hastanede. Bunların hepsi suçtur. Kararlıyız, Putin çok ağır bir bedel ödeyecek. Putin'in ekonomisinin belini kırıyoruz. Tüm NATO ve AB arkamızda. Ukrayna'nın Putin için bir zafer olmamasını sağlamak.

Desteğimize bu savaş başlamadan başladık. Tatbikatlar yaptık Ukrayna sınırında. Putin'in işgal tehdidini çok ciddiye aldık. Ukrayna'ya 650 milyon dolarlık askeri destek verdik. Böylece işgal başladığında ellerinde ihtiyaçları olan her türlü silah vardı. Savaş başladığında 350 milyon dolarlık ek destek sağladık. Yüzlerce tanksavar gönderildi. Radar sistemlerini gönderdik. Taktiksel teçhizat verdik. Analiz kapasitelerini sağladık. Bunların hepsi Rus güçlerine büyük bir hasar vermesini sağladık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarihi Irak ziyareti dünyada manşet: Yeni bir dönemin müjdecisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarihi Irak ziyareti dünyada manşet: Yeni bir dönemin... Haberi Görüntüle

UKRAYNA'YA YENİ YARDIM PAKETİ

Ukrayna'ya 800 milyon dolarlık yeni güvenlik desteği vereceğiz. Pakette 800 uçaksavar da olacak. Top mermileri ve 20 milyon mühimmat sağlayacağız. Bunların içinde İHA'lar da SİHA'lar da olacak. Böylece en son teknoloji sistemlerimizi Ukrayna'ya göndermeye hazır olduğumuzu kanıtlamış olacağız.

Bu bir otokratın açlığı ile insanların özgür olma isteğinin karşı karşıya gelme isteğidir. Amerika özgürlüğün yanındadır. Her zaman da öyle olacaktır. Tanrı ülkesini savunan Ukraynalıları korusun."

Suudi Arabistan ve BAE'den İran'a darbe: Saldırı planını ABD'ye sızdırmışlar Suudi Arabistan ve BAE'den İran'a darbe: Saldırı planını ABD'ye sızdırmışlar Haberi Görüntüle

"BU UZUN VE ZORLU BİİR SAVAŞ OLACAK"

Biden, ABD'nin ve müttefiklerinin Ukrayna'ya gerekli ekipmanları sağlamaya her zaman hazır olduğunun altını çizerek, "Şimdi size dürüst olacağım, bu uzun ve zorlu bir savaş olacak ancak Putin'in sivillere karşı, ahlaka aykırı saldırılarına karşı Amerikan halkının Ukrayna'ya desteği her zaman sürecek." dedi.

ABD'nin Ukrayna'ya yönelik insani yardımlarını da artırdığını dile getiren Biden, sadece son 1 haftada Ukrayna'ya ve komşu ülkelerine 300 milyon dolarlık insani yardım sağladıklarını kaydetti.

Biden, Putin yönetimini ekonomik yaptırımlarla daha da zayıflatırken, Ukrayna'nın müzakerelerde elini güçlendirmeye çalışacaklarının altını çizerek, "Ortak ve müttefik ülkelerimizle bu trajik ve gereksiz savaşı bitirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız." diye konuştu.

Konuşmasının ardından Biden, söz konusu pakete ilişkin kararnameyi imzaladı.

Hamas'tan Erdoğan'a Kuvay-ı Milliye cevabı: Kardeş Türk halkıyla gurur duyuyoruz Hamas'tan Erdoğan'a Kuvay-ı Milliye cevabı: Kardeş Türk halkıyla gurur duyuyoruz Haberi Görüntüle

BEYAZ SARAY SAVAŞ YARDIMININ AYRINTILARINI AÇIKLADI

Biden'ın konuşmasının ardından Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamalarda, 800 milyon dolarlık yardım paketinin içeriğine ilişkin detaylar paylaşıldı.

Söz konusu yardım paketi kapsamında Ukrayna'ya 800 Stinger uçaksavar sistemi, 2 bin Javelin tanksavar füzesi, 1000 hafif tanksavar silahı, 6 bin AT-4 tanksavar sistemi verileceği aktarıldı.

Ayrıca paket kapsamında Ukrayna'ya 100 İnsansız Hava Aracı (İHA) gönderileceği kaydedildi.

Pakette, 100 el bombası atış sistemi, 5 bin tüfek, 1000 tabanca, 400 makineli tüfek, 400 av tüfeği, 20 milyon cephanelik, 25 bin zırh seti, 25 bin miğfer de yer aldı.

Açıklamada, bu son paket ile Biden'ın Ukrayna için duyurduğu güvenlik yardımlarının değerinin son 1 hafta 1 milyar doları, son 1 yılda ise 2 milyar doları bulduğunun altı çizildi.

Söz konusu ekipmanların doğrudan ABD Savunma Bakanlığı tarafından Ukrayna ordusuna transfer edileceği bilgisi paylaşıldı.

Ukrayna savaşı kaybedecek: Gerilim Hint-Pasifik okyanusuna sıçrayacak: CIA duyurdu Ukrayna savaşı kaybedecek: Gerilim Hint-Pasifik okyanusuna sıçrayacak: CIA duyurdu Haberi Görüntüle

"PUTİN BİR SAVAŞ SUÇLUSU"

Biden, Beyaz Saray'da kadına şiddet konusunda imzaladığı kararnameye ilişkin yaptığı konuşma sonrası bir gazetecinin sorusunu yanıtladı.

Gazetecinin "Gördüğümüz onca şeyden sonra Putin'i savaş suçlusu olarak nitelemeye hazır mısınız?" sorusu üzerine önce "Hayır." yanıtını vererek salondan ayrıldı.

Ancak daha sonra salona geri dönen Biden, Putin için "O bir savaş suçlusu." dedi.

Gabar Cudi ve Kato'nun altı petrol denizi: Peki enerji atılımı sadece Türkiye ile mi sınırlı? İşte Türkiye'nin 2030 adımları... Gabar Cudi ve Kato'nun altı petrol denizi: Peki enerji atılımı... Haberi Görüntüle

KREMLİN'DEN YANIT

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, ABD Başkanı Biden'ın Putin hakkında söylediği "O bir savaş suçlusu" sözlerine yanıt verdi. Peskov, Biden'ın suçlamasına ilişkin "kabul ve affedilemez bir söylem" sözlerini sarf etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading