Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika! ABD Başkanı Biden yeni yaptırımları açıkladı: Rus ekonomisine darbe indireceğiz

Son dakika! ABD Başkanı Biden yeni yaptırımları açıkladı: Rus ekonomisine darbe indireceğiz

Gelen son dakika haberine göre, ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'ya yeni yaptırımları açıkladı. Biden, "Uyguladığımız yaptırımlar sayesinde Rus ekonomisi acı çekiyor." dedi.

Dünya

23.01.2024, 18:57

Son dakika haberleri... Rusya'ya yeni yaptırımları açıklayan ABD Başkanı Joe Biden, "Rus ekonomisine darbe indireceğiz" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'ya karşı uygulanacak yeni yaptırımları açıkladı. "Rus ekonomisini yıktık" diyen Biden, "Putin'i yine sıkıştıracağız. Küresel ekonominin yarısından koparacağız onları. Daha da adımlar atıyoruz. Çok uluslu ülkelerden borçlanmayı da yasaklayacağız. Putin saldırgan, bunun bedelini ödemek zorunda. G7 de baskısını artırıyor. Oligark listesine ailelerini de ekleyeceğiz" dedi.

Günün erken saatlerinde NATO ülkeleri ve G7 ülkeleriyle yeni adımlar açıklayacağız. Rus ekonomisini yıktı, Putin'i yine sıkıştıracağız. Öncelikle her ülke ticarette en kayrılan statüsünü Rusya ile kaldıracak. Küresel ekonominin yarısından koparacağız onları. Müttefiklerimizle bunu yapmamız çok önemli. Özgür dünya bir araya gelerek, Putin'i karşısına allıyor. Ülkemizdeki iki parti de buna öncülük ediyor.

İşgalci İsrail Gazze'de yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırını bombaladı: 12 ölü Haberi Görüntüle

"PUTİN BUNUN BEDELİNİ ÖDEMEK ZORUNDA"

Daha da adımlar atıyoruz. Deniz mahsulleri ve içkilerde dahil. Çok uluslu ülkelerden borçlanmayı da yasaklayacağız. Putin saldırgan, bunun bedelini ödemek zorunda. G7 de baskısını artırıyor. Oligark listesine ailelerini de ekleyeceğiz. Rus halkında çalıyorlar ve bizim ülkelerimizde paralarını saklamaya çalışıyorlar. Biz onların süper yatlarının, tatil evlerinin peşinden gidiyoruz. Aynı zamanda imalattan faydalanmalarını engelleyeceğiz. Bunlar son adım da olmayacak.

Husiler duyurdu: ABD ve İngiltere Yemen'e yeni bombardıman başlattı Haberi Görüntüle

MÜLTECİLERE ABD'DEN YEŞİL IŞIK

Ve yaptırımlarımızın tamamı ihraç sınırlamaları Rus ekonomisini yerle bir ediyor. Ruble yüzde 50 değer kaybetti. Rusya borsası 2 haftadır kapalı çünkü açtıklarında çakılacaklarını biliyorlar. ABD, 1 milyardan dolardan fazla Ukrayna'ya destek sağladı. Her gün yeni teslimatlar yapıyoruz. ABD ayrıca ciddi güvenlik desteğinin de arabuluculuğunu yapıyor. Şu anda 10 binlerce ton insani yardım sağlıyoruz.

Dün Polonya'da Harris 53 milyon dolarlık insani yardım için paket açıkladı. Bu çabayı bizden başka 30 dan fazla ülke destekliyor. Ukrayna'nın kendini savunması için sahip olması gereken silahlardan emin olacağız. Ukraynalı mülteciler gelmesi gerekirse burada kollarımızı açık karşılayacağız. NATO'nun her karşını korumaya hazırız. Rusya'ya karşı Ukrayna'da savaşmayacağız.

NATO ve Rus güçleri arasındaki bir çatışma 3. Dünya Savaşı demektir. Ukrayna'yı domine edeceğini düşündü başarısız oldu. ABD demokrasini hedef aldı başarısız oldu. Barışın ve güvenliğin yanındayız, gücümüzü gösteriyoruz ve sarsılmayacağız.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading