Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika! ABD Başkanı Biden: Rusya kimyasal silah kullanırsa karşılık veririz

Son dakika! ABD Başkanı Biden: Rusya kimyasal silah kullanırsa karşılık veririz

ABD Başkanı Joe Biden, NATO ve G7 toplantılarının ardından basın açıklaması yaptı. Biden, "Rusya kimyasal silah kullanırsa karşılık veririz" dedi.

Dünya

02.02.2024, 17:10

ABD Başkanı Biden, Rusya’nın Ukrayna'da kimyasal silah kullanması durumunda karşılık vereceklerini ve bu karşılığın da kimyasal silahın kullanım şekline bağlı olacağını söyledi.

Biden, Rusya'nın G20'den çıkarılması gerektiğine inandığını ve Ukrayna'nın G20 toplantılarına katılabileceğini söyledi.

Gazze'nin kuzeyi için kritik uyarı: Bölgeye yardım gitmezse binlerce çocuk... Haberi Görüntüle

"ÇİN'E BAŞINA GELECEKLERİ ANLATTIM"

ABD Başkanı Biden'ın,açıklamalarının satır başları şöyle:

"Gıda güvenliği için çalışıyoruz. Çin'e, Rusya'ya yardım etmesi halinde başına gelecekleri çok açık bir şekilde anlattım. Anladıklarını düşünüyorum.

Amerikalı ve başka şirketlerin Rusya'nın korkunç davranışından dolayı çekildiğini biliyoruz. Çin'in de ABD ve Avrupa'yla ekonomik büyümeyi düşündüğünü biliyoruz. Eğer Rusya'ya yardım ederse kendini zor duruma düşüreceğini biliyor.

Elimizdeki istihbarat bilgileri ile fazla bir şey söylemeyeceğiz. Yarın veya pazartesi Ursula Çin'le görüşecekti. 1 Nisan'da görüşeceklermiş. Çin aslında ekonomik geleceğinin batıya çok bağlı olduğunu Rusya'dan ziyade çok iyi görüyor. Umit ediyorum ki Çin Başkanı da bu yardımları Rusya'ya yapmaz. NATO ve AB'nin sistem tesis etmesi gerekiyor. Bir teşkilat altında yatırımları kim deldi, henüz bunu yapan bir oluşum yok.

100 bin Amerikan gücüne ek olarak Avrupa içerisinde NATO; Macaristan, Slovakya, Bulgaristan'da muharebe grupları konuşlandırıyor. Daha önceki konuşmalarımızda aslında bu uyumu Putin'in beklemediğini anlatmıştım. NATO hiç olmadığı kadar uyum içerisinde. Putin tam tersi bir etki yaratmış durumda. Bizler ilkeler içinde hareket ediyoruz

Kimyasal silah tehdidiyle ilgili öncelikle şunu söylemek istiyorum. Eğer Rusya kullanırsa tabii ki mukabele edeceğiz. Kullanılan silahların içeriğine göre bizim de müdahalemiz değişecektir."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading