Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: AB'den Polonya'ya flaş ceza kararı

Son dakika: AB'den Polonya'ya flaş ceza kararı

Son dakika haberine göre, Avrupa Birliği (AB) Adalet Divanı, AB yasalarını uygulamaya sokmadığı her gün için Polonya’ya 1 milyon euro para cezası kesti.

Dünya

23.01.2024, 18:11

Avrupa Birliği (AB) Adalet Divanı, AB yasalarını uygulamaya sokmadığı her gün için Polonya’ya 1 milyon euro para cezası kesti.

Gazze'de ateşkes müzakerelerinde yeni gelişme: Mossad Başkanı Barnea Katar'a gidiyor Haberi Görüntüle

BRÜKSEL VE VARŞOVA ARASINDAKİ GERGİNLİK

Polonya ile Brüksel arasında süren hukukun üstünlüğü tartışmalarından sonra Polonya Anayasa Mahkemesi tarafından 7 Ekim'de verilen kararla yeni bir gerginlik ortaya çıkmış, mahkeme, ülkenin ulusal yasalarının bazı AB yasalarından önce geldiğine yönelik karar açıklamıştı. Diğer taraftan Polonya'nın basın özgürlüğü, hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığı gibi konulardaki uygulamaları birkaç yıldır AB tarafından eleştirilerin hedefinde.

Avrupa Birliği Komisyonunun "Hukukun Üstünlüğü 2021" raporunda, Polonya'da yargı bağımsızlığının tehdit altında olduğu ve bunun endişe verici olduğu ifade edilmişti.

Avrupa Adalet Divanı da Polonya Yüksek Mahkemesinde yargıçlara karşı kurulan disiplin kurulunu ve atanma yöntemini eleştiriyor. Polonya ile AB arasında hukukun üstünlüğüne ilişkin tartışmalar, bazı üye ülkelerin talebiyle yarın başlayacak AB Liderler Zirvesinin ana konularından olacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading