Yandex Metrica

Son dakika: 3. Dünya Savaşı mı başlıyor? Çin hükümeti 'savaşa hazırlanın' emri verdi

Son dakika: 3. Dünya Savaşı mı başlıyor? Çin hükümeti 'savaşa hazırlanın' emri verdi

Rusya Devlet Başkanı Putin, 24 Şubat günü başlayan savaşın üzerinden 7 ay sonra ülke genelinde askeri seferberlik ilan etti. İlanın ardından Çin, ateşkes çağrısında bulunurken bir yandan devlet bakanı Xi Jinping'in orduya 'savaşa hazırlanın' talimatı verdiği iddia edildi.

Dünya

23.01.2024, 19:50

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 24 Şubat günü Ukrayna'ya başlattığı işgal girişiminin 7 ay sonrasında ülke genelinde askeri seferberlik ilan etti. 

İran'ın olası saldırısı an meselesi: Çeşitli ülkelerden İsrail'e seyahat uyarıları yapıldı İran'ın olası saldırısı an meselesi: Çeşitli ülkelerden İsrail'e seyahat uyarıları... Haberi Görüntüle

300 BİN ASKER GÖREVE ALINACAK 

Rusya Savunma Bakanı Sergei Shoigu, seferberliğin "zaten kurtarılmış bölgeleri" kontrol etmek için yürütüldüğünü ve yaklaşık 300.000 yedek askerin çağrılacağını söyledi.

Askeri seferberlik ilanı sonrası Rusya'nın en yakın müttefiklerinden olan Çin'den ise müzakere çağrısı geldi. 

İsrail, İran'ın misillemesine karşılık verecek mi? Uzman isim ABD detayına dikkat çekti: İşin içinde petrol de var! İsrail, İran'ın misillemesine karşılık verecek mi? Uzman isim ABD detayına... Haberi Görüntüle

ÇİN MÜZAKERE ÇAĞRISINDA BULUNDU 

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Wang Wenbin, devlet tarafından işletilen Global Times gazetesine göre, Pekin “tüm tarafların güvenlik endişelerine cevap veren müzakereler ve çözümler yoluyla ateşkes çağrısında bulunuyor” dedi.

Wang, "Her ülkenin makul güvenlik kaygılarına değer verilmeli ve krizi barışçıl bir şekilde çözmeye yönelik tüm çabalar desteklenmelidir. Çin, farklılıkları çözmek için diyalog ve istişare çağrısında bulunuyor." sözlerine yer verdi. 

Karabağ Azerbaycan'ındır! Bölge temizlendi: Rus ordusu da bölgeden çekilme kararı aldı Karabağ Azerbaycan'ındır! Bölge temizlendi: Rus ordusu da bölgeden çekilme kararı... Haberi Görüntüle

ÇİN'DEN ORDUYA 'SAVAŞA HAZIRLANIN' TALİMATI 

Diğer yandan ortaya atılan iddialara göre, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Çin ordusuna 'savaşa hazırlanın' talimatı verdiği iddia edildi. 

Son 24 saat içinde dünya genelinde her ülke sert tepkilerle savaş tehdidinde bulunurken 'Üçüncü Dünya Savaşı mı çıkacak?' soruları sorulmaya başlandı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading