Yandex Metrica

Son dakika: 100 yıllık kriz sona erdi! ABD yeni meclis başkanını seçti

Son dakika: 100 yıllık kriz sona erdi! ABD yeni meclis başkanını seçti

Son dakika haberleri... ABD Temsilciler Meclisinde başkan seçimi krizi sona erdi. ABD'de Cumhuriyetçi Kevin McCarthy, 15. turun sonunda, 216 oyla yeni Temsilciler Meclisi Başkanı seçildi.

Dünya

23.01.2024, 20:16

ABD Temsilciler Meclisi üyeleri ülke tarihinde son 100 yılda eşi benzeri görülmemiş bir olayla karşı karşıya kalmıştı. ABD, 4 gündür meclis başkanını seçmek için 14 kez oylamaya gitmişti ancak beklenen sonuç yine çıkmamıştı.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın 1915 olayları için 'soykırım' ifadesini kullanmaması krize neden oldu Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın 1915 olayları için 'soykırım' ifadesini kullanmaması krize... Haberi Görüntüle

216 OYLA KAZANDI

8 Kasım 2022 tarihindeki ara seçimlerin ardından Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisinde başkan seçimleri bu kez sonuçlandı. Gerekli çoğunluk olan 216 oyu kazanan Cumhuriyetçilerin adayı Kevin McCarthy, yeni Meclis Başkanı oldu. Demokrat parti adayı Hakeem Jeffries ise 212 oy aldı.

LGBT terörüne  itiraz etmenin bir bedeli var: 'Woke' akımıyla linçlenebilirsiniz! LGBT terörüne itiraz etmenin bir bedeli var: 'Woke' akımıyla linçlenebilirsiniz! Haberi Görüntüle

İLK KEZ 2006'DA KONGRE ÜYESİ SEÇİLDİ

California’da bir itfaiyecinin oğlu olan McCarthy, işçi sınıfı bir ailede büyüdü ve 2006 yılında ilk defa seçilerek Kongre’ye girdi. İş insanı olan Kevin McCarthy, sıfırdan kurduğu şarküteri dükkanını satarak elde ettiği parayla California Eyalet Üniversitesi’nde yüksek öğrenimini tamamladı ve politikaya atıldı. ABD Temsilciler Meclisi başkanı seçilen 1965 doğumlu Kevin McCarthy, ilk kez 2006'da Cumhuriyetçi Parti'den Kongre üyesi seçilmişti. İş insanı olan Kaliforniyalı siyasetçi, 2018'den bu yana Temsilciler Meclisinde Cumhuriyetçilerin azınlık lideri olarak görev yapıyordu.

JP Post Bank'ın sisteminde arıza çıktı: Japonya'da 1,2 milyon para transferi gerçekleştiremedi! JP Post Bank'ın sisteminde arıza çıktı: Japonya'da 1,2 milyon para... Haberi Görüntüle

TRUMP'IN YANINDA YER ALMIŞTI

Trump'ın sıkı destekçilerinden McCarthy, 2020'deki başkanlık seçim sonuçlarına itirazında Trump'ın yanında yer almıştı. Daha sonra seçimlerin meşru olduğunu kabul eden Cumhuriyetçi siyasetçi, 6 Ocak 2021'de Kongre binasına gerçekleştirilen saldırıyı da kınamıştı.


Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading