Yandex Metrica

Son 24 saatte 3 Rus uçağı düşürüldü: Sağ yakalanan pilotlar sorguda

Son 24 saatte 3 Rus uçağı düşürüldü: Sağ yakalanan pilotlar sorguda

Son bir gün içerisinde Rus Hava Kuvvetleri'ne bağlı 3 savaş uçağı ve 2 adet de helikopter düşürüldü. Uçaklardan birinin pilotu öldü, diğer iki pilot sağ olarak yakalandı.

Dünya

23.01.2024, 18:55

Rusya son 24 saatte 3 savaş uçağı ve 2 adet de helikopter kaybetti. Ukrayna ordusu bir adet Su-34, 2 adet de Su-25 savaş uçağını hava savunma sistemleriyle düşürmeyi başardı. Düşürülen uçaklardan birinin pilotunun öldüğü kesinleşirken ikinci ve üçüncü uçaklardaki pilotlar sağ olarak ele geçirildi. Öğle saatlerinde Çernihiv'de düşürülen Su-25 uçağının pilotunun sorgu görüntüleri sosyal medyada yayınlandı.  

Ukrayna askerleri tarafından bir süre sorgulanan Rus pilotunun pişmanlık içinde olduğu görüldü. Pilota elindeki koordinat haritasını gösteren bir Ukrayna askeri, gözaltına alınan Rus askerine şu sözlerle seslendi: "Vurulacak yerlerin koordinatları bunlar! Sivil alanlar... Sen kadın ve çocukları bombalayan bir şerefsizsin!" 

Ortadoğu'daki yüksek tansiyon Avrupa'yı vurdu! Gaz fiyatları uçtu Ortadoğu'daki yüksek tansiyon Avrupa'yı vurdu! Gaz fiyatları uçtu Haberi Görüntüle

SURİYE'DE GÖREV YAPTI İDDİASI

Sağ ele geçirilen Rus pilotunun geçmiş yıllarda Suriye'de Esed rejim ordusuna bağlı olarak da çalıştığı iddia edildi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bir Suriye ziyareti sırasında çekilen fotoğraf karesinde yer alan pilotlardan birinin, Ukrayna'da son yakalanan pilot olduğu iddia ediliyor. 

İspanya ve Barbados Filistin Devleti'ni tanıma kararı aldı İspanya ve Barbados Filistin Devleti'ni tanıma kararı aldı Haberi Görüntüle

DİĞER PİLOT DA YAKALANDI 

Çernihiv'de düşürülen Su-25 uçağının pilotu Ukrayna ordusu tarafından yakalanırken Mikolayiv bölgesinde düşürülen Su-34 tipi Rus uçağının pilotu da sağ olarak ele geçirildi. Uçağın düşürülme anları ve pilotun gözaltı alınma sürecine ilişkin görüntüler Ukrayna ordusuna bağlı sosyal medya hesapları tarafından dolaşıma sokuldu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading