Yandex Metrica

Somali'de Türk doktorlar hayat kurtarıyor

Somali'de Türk doktorlar hayat kurtarıyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Yeryüzü Doktorları Derneği işbirliği ile Somali'nin başkenti Mogadişu'da Türk Doktorlarından oluşan gönüllü ekip 353 muayene ve 74 ameliyat gerçekleştirildi.

Dünya

04.03.2024, 01:05

Mogadişu Jazeera Üniversite Hastanesi işbirliği ile gerçekleştirilen sağğlık projesi mevcut imkanlarla tedavi edilmesi mümkün olmayan vakaları tedavi eden gönüllü Türk doktorlar yerel sağlık çalışanlarında deneyimlerini aktardı.

Jazeera Üniversitesi aracılığı ile gerçekleştiriken sağlık destekleri kapsamında 353 muayene ve büyük bölümü Somali'de gerçekleştirilmesi mümkün olmayan 74 ameliyat gerçekleştirildi.

Ukrayna'da kritik tasarı onaylandı: Ülkede sıkılaştırılmış seferberlik uygulanacak Ukrayna'da kritik tasarı onaylandı: Ülkede sıkılaştırılmış seferberlik uygulanacak Haberi Görüntüle

BASİT OPERASYONLAR YAPILABİLİYOR

Genellikle ortopedi jinekoloji ve pediatri gibi branşlarda bölge halkına üniversite hastanesinde basit ameliyatlar yapılarak sağlık hizmeti veriliyor fakat KBB alanında bademcik ve genel cerrahi alanında ise lipoma ve hemoroid gibi basit vakalar dışındaki ameliyatlar ise anestezi ve ameliyat ekipmanları yetersizliğinden dolayı yapılamıyor.

Son dakika: İsrail'den İran'a füzeli misilleme saldırısı Son dakika: İsrail'den İran'a füzeli misilleme saldırısı Haberi Görüntüle

BAZI EKİPMANLAR TÜRKİYE'DEN GÖNDERİLDİ

Genel cerrahi ve KBB branşlarında uzman doktorlar dışında hemşirelere anestezi teknikerlerine teorik ve pratik eğitimlerin verildiği proje kapsamında gerekli anestezi cihazları ve bazı ekipmanlar Türkiye'den gönderildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading