Yandex Metrica

Soledar kentindeki kıyım uydu görüntülerinde belli oldu! Ukrayna ise kayıpları reddediyor

Soledar kentindeki kıyım uydu görüntülerinde belli oldu! Ukrayna ise kayıpları reddediyor

Son dakika haberleri... Rusya Savunma Bakanlığı, Soledar şehrinin tamamen kontrol altına alındığını bildirdi. Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşta kritik bir öneme sahip olan Soledar kentindeki kıyım ise uydu görüntülerinde ortaya çıktı. Ukrayna kayıpların gerçek olmadığını belirtirken Rusya kasabanın cesetlerle dolu olduğunu öne sürdü.

Dünya

23.01.2024, 20:18

Son dakika haberleri... Rusya Savunma Bakanlığı, Donetsk'teki Soledar şehrinin dün tamamen kontrol altına alındığını duyurdu. Ukrayna'nın doğusunda savaşta kritik bir öneme sahip olan Soledar kasabasındaki çatışmanın yıkıcı sonuçları uydu görüntülerine ortaya çıktı. 

Rusya, Ukrayna'nın kritik yer altı şehri Soledar'da kontrolü ele geçirdi. Bölgede büyük çatışmalar yaşandı. 

AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisi açıklandı! Dikkat çeken Kıbrıs vurgusu AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisi açıklandı! Dikkat çeken Kıbrıs... Haberi Görüntüle

YIKIM ÖNCESİ İLE KARŞILAŞTIRILDI 

Daha önceki uydu görüntülerine bakıldığında, Soledar'da yıkılan yapılar arasında bir okul ve birkaç tarım binasının olduğu görülüyor. Soledar'ın stratejik önemi askeri analistler tarafından tartışılıyor fakat Rusya kasaba üzerinde tam kontrol sağlayabilirse, bu Kremlin için sembolik bir zafer olacak. 

ABD merkezli uzay teknolojisi firması Maxar tarafından yayınlanan görüntülere bakıldığında, Ukrayna'nın kasaba çevresindeki siperlerini Rus birlikleri tarafından nasıl hedef alındığını gösteriyor. 

ABD Başkanı Biden: İsrail'i savunmak için eşi benzeri görülmemiş bir askeri çaba gösterdik ABD Başkanı Biden: İsrail'i savunmak için eşi benzeri görülmemiş bir... Haberi Görüntüle

SOLEDAR STRATEJİK ÖNEME SAHİPTİ 

Diğer yandan, Ukrayna füzelerinden korunan, asker yerleştirmek için kullanılan tuz kasabaları Soledar'ın stratejik önemini artırıyordu. Bu tuz madenleri Ukrayna'nın ihtiyacının yüzde 80'ini karşılıyordu. 

Ukrayna Savunma Bakanlığı çarşamba günü yaptığı açıklamada, şiddetli çatışmaların devam ettiğini ve Wagner güçlerinin Ukrayna savunmasını kırmada başarılı olamadığını söyledi.

Bosnalı Sırplardan skandal eylem: Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği gösteriye katıldılar Bosnalı Sırplardan skandal eylem: Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği gösteriye katıldılar Haberi Görüntüle

UKRAYNA KAYIPLARI REDDEDİYOR 

Ukrayna’dan gelen açıklamalar az kayıp olduğu yönüneyken Rus özel güvenlik şirketi Wagner'in sahibi Yevgeny Prigozhin kasabanın cesetlerle dolu olduğunu iddia etti

Prigozhin, Wagner Grubuna bağlı savaşçıların Soledar kasabasını tamamen kuşattığını ve şimdi kasabanın tuz madenlerindeki geniş tünel ağını temizlediğini iddia etti.

Rusya, Soledar'ı, Balakleya, Krasny Limanı ve Herson'dan çekilmesinden bu yana kazandığı ilk büyük zafer olarak görüyor.

Uçağın motor kapağı düştü: Gökyüzünde panik anları! Boeing bunu hep yapıyor Uçağın motor kapağı düştü: Gökyüzünde panik anları! Boeing bunu hep... Haberi Görüntüle

ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR 

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı Doğu Grubu Sözcüsü Sergey Çerevatiy, Rusya'nın Donetsk'teki Soledar şehrini ele geçirdikleri bilgisinin doğru olmadığını belirterek "Şehirde çatışmalar sürüyor" dedi.

Ukrayna-RBK’ye konuşan Çerevatiy, Rusya Savunma Bakanlığının Soledar şehrini tamamen kontrol altına aldıklarına ilişkin açıklamasının doğru olmadığını söyledi.

Çerevatiy, "Hayır, bu doğru değil. Şehirde çatışmalar sürüyor. Detaylarını veremem." diye konuştu.

Ukrayna askerlerinin şehri savunmaya devam ettiğini aktaran Çerevatiy, şehrin karşı tarafın kontrolüne geçtiğine ilişkin açıklamaları, "Rusların özellikle Ukrayna toplumunda hayal kırıklığı yaratmak için yaptığı kasıtlı bir gürültü" olarak nitelendirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading