Yandex Metrica
SON DAKİKA
Solcu Fransız lider Melenchon: ABD ile değil Rusya ile partner olalım

Solcu Fransız lider Melenchon: ABD ile değil Rusya ile partner olalım

Fransa'da sosyalist ideolojiye sahip Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) Hareketinin lideri ve cumhurbaşkanı adayı Jean-Luc Melenchon, ülkesinin NATO'dan çıkmasını istediğini belirterek, Rusya ile düşman olmak istemediğini belirtti.

Dünya

13.02.2024, 20:34

Sosyalist harekete mensup Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) Hareketinin lideri Jean-Luc Melenchon sosyal medya hesabından ülkesinin uluslararası ilişkileri ile ilgili açıklama yaptı. 

Melenchon yaptığı açıklamada "Ben, NATO’dan çıkmamızdan yanayım. Gerilimin azaltılması gerekiyor." ifadelerine yer verdi. 

Donald Trump açıkladı: İsrail lobisinin artık ABD'de gücü yok! Haberi Görüntüle

NATO'DAN AYRILMAK ABD'DEN KURTARIR 

Diğer yandan France Inter radyosuna konuşan Melenchon, NATO'dan ayrılmanın ABD'nin askeri hareketlerine bulaşmamak için iyi bir fırsat olduğunu dile getirdi.

Rus basını terör saldırısı için ödenecek tazminat miktarını açıkladı! İşte... Haberi Görüntüle

'RUSYA FRANSA'NIN PARTNERİ'

Melenchon, "Rusya partnerimiz. Rusya’dan düşman yapılmasına karşıyım. Rus liderlerine verilen söze ihanet edilmesine karşıyım. Onlara, Varşova Paktı ve Sovyetler blokunun sonunun, NATO’nun Rusya sınırlarına dayanmasına yol açmayacağı söylenmişti. Modern tarihte ilk kez bir imparatorluk, sonuçları nasıl dağıtılacağı müzakere edilmeden çökmüş oldu". diye konuştu. 

Politikanın temelinde gerilimin azaltılmasının amaçlandığını ifade eden Melenchon, yeni bir soğuk savaşa karşı olduğunu bildirdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading