Yandex Metrica

SOCAR yetkilileri Batman'da: Azerbaycan Türkiye'de petrol arayacak

SOCAR yetkilileri Batman'da: Azerbaycan Türkiye'de petrol arayacak

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR'ın yetkilileri Batman'a geldi. Azerbaycan Petrol Rezerv Antlaşması gereğince Türkiye'de petrol arayacak.

Dünya

13.03.2024, 01:28

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR yetkilileri Zekiullah Kerimli ve Hamza Oğuzhan, Petrol Rezerv Antlaşması gereğince Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) adına Türkiye'de petrol sondajı yapmak üzere Batman'a geldi. Vali Ekrem Canalp ile bir araya gelen yetkililer ön incelemelerde bulundu. 

ABD ile İsrail acil görüşme: Konu olası İran saldırısı ABD ile İsrail acil görüşme: Konu olası İran saldırısı Haberi Görüntüle

EN ÖNEMLİ SONDAJLAR BATMAN'DA YAPILACAK


SOCAR sondaj yetkilisi Kerimli, Mart ayında İstanbul'da düzenlenen Petrol Rezerv Zirvesi'nde imzalanan anlaşma gereği en önemli sondajların Batman'da yapılacağını söyledi. 

"Bölgede yapacağımız sondajlarda petrole ulaşmamız bizleri çok mutlu edecektir. Ayrıca Batman Valiliği tarafından Türkiye-Azerbaycan kardeşliğinin bir ifadesi olarak yapılan Karabağ Parkı ile pekiştirilen kardeşlik köprüsü, Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR'ın Batman'da yürüteceği petrol arama faaliyetlerimiz ile kardeşliğimiz daha da derinleşecek" 

SOCAR yetkililerinden petrol arama faaliyetlerine dair bilgi alan Vali Canalp,  Azerbaycan heyetine yurt ekonomisine sağlayacakları katkıdan dolayı sondaj yetkililerine teşekkür etti ve sondaj çalışmalarında başarılar diledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading