Yandex Metrica
SON DAKİKA
Skandal eylem sonrası İsveç basınından itiraf: Türkiye, NATO üyeliğine onay vermeyecek

Skandal eylem sonrası İsveç basınından itiraf: Türkiye, NATO üyeliğine onay vermeyecek

Aşırı sağcı Rasmus Paludan'ın Kuran-ı Kerim'i yakmasının ardından İsveç medyasından itiraf geldi. Fria Tider'a göre; Türkiye, İsveç'in NATO üyeliğine onay vermeyecek.

Dünya

23.01.2024, 20:20

İsveç polisinin izin verdiği günler öncesinden yapılan uyarılara aldırış etmeyen Aşırı sağcı Rasmus Paludan, Kuran-ı Kerim'i yakma eylemini gerçekleştirdi. NATO'ya üye olmak için sık sık Türkiye'nin kapısını aşındıran İsveç hükümeti, İslam ve Müslüman karşıtı Rasmus Paludan'ın Kur'an-ı Kerim'i yakma girişimine sessiz kaldı. İslam dünyasından infiale yol açan skandal olayın ardından Türkiye'den İsveç'e sert tepki geldi.

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro Gazze'yi Hiroşima'ya benzetti: 'Aynı hikaye' Haberi Görüntüle

''İSLAM DÜŞMANI PROVOKATİF EYLEM''

Dışişleri Bakanlığı'ndan, İsveç’te Kur'an-ı Kerim’in yakılması hakkında yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi; ''Ülkemizin tüm uyarılarına rağmen, İsveç’te bugün (21 Ocak) kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’e karşı yapılan aşağılık saldırıyı en güçlü şekilde lanetliyoruz. Müslümanları hedef gösteren ve kutsal değerlerimize hakaret eden bu İslam düşmanı provokatif eyleme ifade özgürlüğü adı altında izin verilmesini hiçbir şekilde kabul etmiyoruz.

Önce Netanyahu'dan sonra Gallant'tan işgal mesajı: Soykırımcı İsrail Refah'a saldırmaya... Haberi Görüntüle

''SOMUT TEDBİRLER ALMAYA ÇAĞIRIYORUZ''

Çünkü bu bir nefret suçudur. Bu aşağılık eylem aynı zamanda İslam düşmanlığının, ırkçı ve ayrımcı akımların Avrupa’da ulaştığı kaygı verici seviyenin de bir başka göstergesidir. İsveç makamlarını bu nefret suçunun failleri hakkında gerekli işlemleri yapmaya ve tüm ülkeleri ve uluslararası kuruluşları İslam düşmanlığına karşı dayanışma halinde somut tedbirler almaya çağırıyoruz.''

Stoltenberg'ten Türkiye mesajı: Savaş uçaklarına yatırım yapma çabaları önemli Haberi Görüntüle

İSVEÇ BASINI: TÜRKİYE, NATO ÜYELİĞİNE ONAY VERMEYECEK

Finlandiya ile birlikte NATO'ya üye olmak isteyen İsveç'in yaşanan skandal olaylardan sonra Türkiye'den onay alması imkansız gibi görünüyor. İsveç'te yayın yapan Fria Tider gazetesi, skandal olaydan sonra Türkiye'nin  İsveç’in NATO’ya girişine kesinlikle onay vermeyeceğini belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading