Yandex Metrica

Siyonist Netanyahu tekrar iktidara geldi! Filistinlilere zulüm arttı

Siyonist Netanyahu tekrar iktidara geldi! Filistinlilere zulüm arttı

Ocak ayında tekrar göreve başlayan Netanyahu, Filistin'de şiddet eylemlerini artırdı. İşgal kuvvetleri Cenin'de yaptığı kanlı baskında 10 Filistinliyi şehit etti. Geçtiğimiz gün ise bir sinagoga yapılan saldırıda 7 İsrailli öldü.

Dünya

23.01.2024, 20:22

2023'ün ilk ayında göreve başlayan Başbakan Netanyahu'nun başını çektiği ve aşırı sağcı siyasileri çevresinde toplayan yeni koalisyon, 1 ay içinde Filistin'i yine şiddet sarmalına soktu. 

Aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’in, işgal altındaki Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesi sonrası yükselen tansiyon, işgalcilerin 10 Filistinliyi şehit etmesi sonrası zirveye çıktı. 

Bu resmen savaş ilanı: Putin'in evine el koydular... Bu resmen savaş ilanı: Putin'in evine el koydular... Haberi Görüntüle

FİLİSTİNLİLER ŞEHİT EDİLİYOR 

Katliamdan iki gün sonra Doğu Kudüs'teki yasa dışı bir yerleşim yerindeki sinagoga düzenlenen silahlı saldırıda 7 İsrailli öldürüldü. 

2022 yılında Filistinlilere uygulanan şiddetin dozu iyice arttı. BM verilerine göre, 2022 yılı, BM’nin 2005’te bölgede kayıt tutmaya başlamasından sonra Batı Şeria’da en kanlı yıl olarak kayıtlara geçti. Geçen yıl 168’i Batı Şeria’da, 52’si Gazze Şeridi’nde olmak üzere işgalci güç, aralarında 48 çocuğun da bulunduğu 220 Filistinliyi katletti.

Abdullah Ağar şok ihtimali böyle açıkladı: Denizaltı ile sınıra kadar gelip füze ateşlediler Abdullah Ağar şok ihtimali böyle açıkladı: Denizaltı ile sınıra kadar... Haberi Görüntüle

NETANYAHU DÖNEMİ KANLI BAŞLADI 

Fakat Filistin halkı için Netanyahu'nun başa geçmesi daha kötü bir dönemin kapısını açtı. Batı Şeria’daki İsrail baskınları sonucu yıl başından bu yana aralarında çocukların da olduğu en az 30 Filistinli şehit edildi. 

İsrail hükümetinin Filistinlilere karşı katliamları hızlandırması, İsrail'de Netanyahu'nun koalisyonuna karşı ülke tarihinin en geniş kapsamlı protestolarının yapıldığı zamana denk geldi. Ocak ayında, STK'lar hukukçular gibi bazı grupların çağrısı ile birçok protesto yapıldı. 

Siyonist yanlısı başkan zor durumda: Yüz binlerce kişi sokaklara akın etti: Ya istifa ya darbe Siyonist yanlısı başkan zor durumda: Yüz binlerce kişi sokaklara akın... Haberi Görüntüle

PROTESTOLARA KARŞI KATLİAMLAR YAPILIYOR 

22 Ocak’ta gerçekleşen kitlesel gösterilere İsrail kaynaklarına göre 9 milyon nüfuslu ülkede yaklaşık 150 bin kişi katıldı. “Diktatörlüğe hayır” ve “Demokrasi” sloganı atan göstericiler Netanyahu hükümetinin yargı reformunu protesto etti.

Diğer yandan işgal altındaki Doğu Kudüs'te cuma günü yapılan saldırı sonrası olay yerine gelen ırkçı Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir, çevredeki Yahudilerin tepkisi sonrası bölgeden ayrılmak zorunda kaldı. 

Masadaki plan sızdı! İşte İsrail, İran'ı böyle vuracak Masadaki plan sızdı! İşte İsrail, İran'ı böyle vuracak Haberi Görüntüle

İSRAİLLİLER DAHA FAZLA ŞİDDET İSTİYOR 

İsrail basınındaki haberlere ve sosyal medyaya yansıyan görüntülere göre, işgalciler, Ben-Gvir’e saldırı için “Senin döneminde gerçekleşti” diyerek tepki gösterirken, aşırı sağcı bakanın bir yerleşimciyle sert tartışmaya girdiği görüldü. 

İsrail toplumunun en radikal kesimi olarak gösterilen yerleşimcilerin tepkisi, aşırı sağcı Ben-Gvir'in yöntemlerini dahi yeterince sert bulmadıkları şeklinde yorumlandı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading