Yandex Metrica
SON DAKİKA
Sismoni Gate skandalında ikinci dalga

Sismoni Gate skandalında ikinci dalga

Galibaf'ın damadı Amir Reza Bahiraei, Türkiye'de bulunan 20 milyon lira değerinde iki adet daire için ön alım sözleşmesi imzaladı. İddialara göre Galibaf, Sismoni marka bebek malzemeleri alışverişini paravan olarak kullandı.

Dünya

22.02.2024, 13:57

Independent Farsça'nın iddiasına göre, İran Meclis Başkanı Galibaf’ın eşi ve kızının beğenmesi üzerine damadı tarafından Maslak Skyland A Blok 22. katındaki 162 ve 163 numaralı 90 metrekare ve 65 metrekarelik iki adet 1+1 dairenin satışı için ön anlaşma imzaladı.

Putin 'Garip bir tesadüf' diyerek duyurdu: 'DEAŞ, genellikle ABD'nin düşmanlarına... Haberi Görüntüle

12 MİLYON TL VE 8 MİLYON TL FİYAT BİÇİLDİ

Belgrad Ormanı ve Boğaz manzaralı bu dairelerinden birine 12 milyon TL, diğerine ise 8 milyon TL fiyat biçildi.

20 Nisan’da yapılan bu anlaşma Skyland’in sahiplerinden olan Nurettin Eroğu’ya ait olduğu iddia edilen Food Court Restaurant’ta imzalandı. Paranın yüzde ellisi peşin olarak Türkiye’de yaşayan Alavitabar isimli bir dövizci (sarraf) tarafından Galibaf’ın eşi ve kızının huzurunda ödenmişti.

Galibaf’ın eşi, kızı ve damadı 4 gün boyunca İstanbul’da kaldı ve bu süre içinde TAPİCO Holding eski Yönetim Kurulu Başkanı Hossein Abouie Mahrizi’nin yine Skyland’de bulunan evinde konakladı.

Katil evine dön! Yunan komünistler ABD'nin obüs sevkiyatını engelledi Haberi Görüntüle

İDDİALARI YALANLADILAR

İran Meclis Başkanı Galibaf’ın oğlu başta olmak üzere yakın çevresi, danışmanları ve bazı devlet yetkilileri bu iddiaları reddedip belgelerin sahte olduğunu söyledi ancak ülke içerisinde hiç kimse onlara inanmadı.

ABD'den Moskova'daki saldırıya ilişkin açıklama: 'Rus halkıyla dayanışma içindeyiz' Haberi Görüntüle

İRAN'DA YOLSUZLUK SKANDALI DURULACAK GİBİ DEĞİL

Independent Farsça Servisi’nin aynı haberdeki iddialarına göre, Maslak 1453’teki 53 daire İran petrokimya sanayisinin yöneticilerinden Mohammad Shams Biranvand’e ait. Ayrıca Zorlu Center’daki 21 daire de İranlı bir bakanının oğluna ait. Öte taraftan Skyland’deki 1500 daireden 500’ünün İranlı iş insanları ve devlet yetkililerine ait olduğu başka bir iddia.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading