Yandex Metrica

Sisi Türkiye ile çatışmamak için darbeci Hafter'den desteğini çekmeyi planlıyor

Sisi Türkiye ile çatışmamak için darbeci Hafter'den desteğini çekmeyi planlıyor

Uluslararası yayın kuruluşlarından Africa Intelligence, Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah es-Sisi'nin Türkiye ile çatışmak istemediği için Libya'da darbeci Hafter'e verdiği desteği çekmeyi planladığını iddia etti.

Dünya

23.01.2024, 18:01

Africa Intelligence, "Sisi, Erdoğan ile çatışmaktan kaçındığı için Haftar'e desteğini azaltmayı planlıyor" başlıklı haberinde Mısır Devlet Başkanı Sisi'nin, Libya'da darbeci Hafter'e verdiği desteği azaltmak istediğiöne sürüldü.

Africa Intelligence'ın haberine göre, Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah es-Sisi, uzun süredir Libya'da darbeci Hafter'in koşulsuz destekçisi olduktan sonra, artık medyan bir çözümü kabul etmeye hazır. Haberde, Türkiye ile doğrudan karşı karşıya gelmekten kaçınan Sisi'nin enerjisini diğer krizlere, özellikle de Etiyopya'nın Nil Nehri üzerindeki baraj projesine ayırmak istediği belirtiliyor.

Avusturya Başbakanı Nehammer'den arabuluculuk için 'Türkiye' önerisi: Her iki taraf da Türkiye'yi tanıyor Avusturya Başbakanı Nehammer'den arabuluculuk için 'Türkiye' önerisi: Her iki taraf... Haberi Görüntüle

HEDASİ BARAJI VE BÖLGEDEKİ KRİZ

Diğer tarfatan Milliyet'in haberine göre, Mısır, Nil Nehri üzerinde Etiyopya'nın inşa ettiği ve bölgede krize yol açan Hedasi (Rönesans) Barajı'na karşı çıkıyor fakat Mısır, uzun süredir Etiyopya ve Sudan arasındaki Hedasi Barajı'yla ilgili müzakerelerden hiçbir netice alamıyor. 

Şimdiye kadar yüzde 80'i tamamlanmış bulunan baraj, yapımı tamamlandığında, Afrika'nın en büyüğü olacak ve böylelikle Etiyopya enerji ihraç edebilen bir konuma gelecek. Mısır ve Sudan, Nil suyundaki paylarının sağlanabilmesi için üçlü bir anlaşmanın gerekliliğini savunuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading