Yandex Metrica

Sisi'nin Filistin'e yolladığı yardım TIR'ları boş çıktı

Sisi'nin Filistin'e yolladığı yardım TIR'ları boş çıktı

Mısır'da darbeci liderin Gazze'ye gönderdiği 120 TIR'lık yardım konvoyunda konteynerler boş çıktı.

Dünya

15.02.2024, 21:50

İsrail'in son saldırıları sonrası Mısır Devlet Başkanı Abdulfettah el-Sisi, Filistinlilere 120 TIR yardım malzemesi yollanacağını açıklamıştı. Çok geçmeden yola çıkan TIR konvoyu, Kahire medyasında geniş yer buldu ancak 'yardım' görüntüsü altında yapılanların kandırmacadan ibaret olduğu anlaşıldı. 

Gazze'ye gönderilen TIR'lardan birini kullanan şoför, çektiği görüntülerle darbeci Sisi'nin imaj operasyonunu yerlebir etti. Konteynerlerin kapısını açarak içindekileri gösteren TIR şoförü, kasaların içerisinde yardımdan eser olmadığını gözler önüne serdi. 

TIR şoförünün verdiği bilgiye göre Sisi yönetimi, Gazze'ye ancak 6 adet TIR'ı dolduracak kadar malzeme hazırladı. Fakat 6 TIR'lık yardımlar oldukça az görüleceği ve eleştiriye uğrayacağı için bu yük, 120 TIR'a dağıtıldı. Bu yüzden 120 adet konteynerin birçoğunda hiçbir şey yoktu. Bazı konteynerlerde ise ancak taban kısmında zemini kaplayacak şekilde ilaç kutuları vardı. 

Sisi yönetiminin 6 TIR'lık malzemeyi 120 TIR dolusuymuş gibi gösterdiğini açığa çıkaran görüntüler, sosyal medyada çok izlenen kayıtlardan biri oldu. 


Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading