Yandex Metrica
SON DAKİKA
Sırp lider Milorad Dodik Bosna Hersek seçimlerinden önce Putin ile görüştü

Sırp lider Milorad Dodik Bosna Hersek seçimlerinden önce Putin ile görüştü

Bosna-Hersek'in üçlü cumhurbaşkanlığının Sırp üyesi Milorad Dodik, 20 Eylül'de Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi ve yaklaşan yeniden seçilme teklifinde Rus liderin desteğini aldı.

Dünya

02.03.2024, 06:29

Rus ve Sırp basınında çıkan haberlere göre Bosnalı Sırp lider Milorad Dodik, Salı günü Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. Putin'in ofisinden yapılan açıklamaya göre, 2 Ekim'de Bosna Sırp Cumhurbaşkanlığına yeniden seçilmek için yarışan Dodik, Putin ile 2014'ten bu yana yedi kez bir araya geldi. Dodik, Rus yanlısı Bosnalı Sırp seçmenlere Rus liderin desteğine sahip olduğunu göstermek istediğinde, toplantıların çoğu seçimlerden önce gerçekleşti.

Bosnalı Sırp lider Milorad Dodik ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin


PUTİN BAŞARILAR DİLEDİ

Bosna'da 2 Ekim'de Dodik'in Bosnalı Sırp cumhurbaşkanlığı için yarıştığı genel seçim var. Putin, Bosna medyası tarafından yayınlanan konuşmanın bir metnine göre, “Seçimler yaklaşıyor ve size başarılar diliyorum” dedi. 

"Oylamanın sonuçlarından sonra, vatansever güçlerin konumunun güçlendirileceğini ve bu da verimli ve karşılıklı yarar sağlayan işbirliğini daha da geliştirmemizi sağlayacağını umuyorum."

Biden'dan Schumer'in 'erken seçim' çağrısına destek: Netanyahu'nun gitmesini istiyor Haberi Görüntüle

MOSKOVA BALKANLARI İSTİKRARSIZLAŞTIRMAKLA SUÇLANIYOR

Moskova, Batı tarafından Sırbistan ve Bosna'daki vekilleri aracılığıyla Bosna'yı ve Balkanları istikrarsızlaştırmaya çalışmakla suçlanıyor. Dodik, Bosna'nın Sırp kontrolündeki bölgelerinin Boşnak-Hırvat federasyonundan koparılıp komşu Sırbistan'a katılmasını açıkça savundu.

G7 ülkelerinden İran ve Rusya'ya tehdit: Karşılık vermeye hazırız Haberi Görüntüle

DODİK RUSYA'NIN UKRAYNA'YI İŞGALİNİ DESTEKLEMİŞTİ

Dodik Moskova ziyaretinden önce Rusya devlet haber ajansı TASS'a verdiği röportajda ayrılıkçı görüşlerini tekrarlamış ve Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini desteklediğini de sözlerine eklemişti. 

Doğu Ukrayna'daki Rusya yanlısı ayrılıkçı bölgeye atıfta bulunan Dodik, röportajda "Ukrayna'daki Rus nüfusunun yok edilmesine uzun yıllar Batı tepki göstermedi, Donbas'ta günlük cinayetler ve bombalamalar oldu" dedi. "Bütün bunlar açıktı ve Rusya misilleme yapmak zorunda kaldı."

Dodik, 19 Eylül'deki röportajda, Batılı ülkelerin Ukrayna'yı Donetsk ve Luhansk bölgelerinde Rus destekli ayrılıkçılara karşı desteklemesinin ardından Rusya'nın "misilleme yapmak zorunda kaldığını" söyledi.


DOĞALGAZ BORU HATTININ İNŞASINI KONUŞTULAR

Sırp Cumhuriyeti'nin Bosna-Hersek'ten ayrılmasını isteyen Dodik toplantı öncesinde TASS'a verdiği demeçte, Putin ile Sırp Cumhuriyeti'nde bir doğalgaz boru hattı ve iki doğalgazla çalışan elektrik santralinin inşasını da görüşmeyi planladığını söyledi. bir Rus-Sırp Ortodoks merkezi kurarak kültürel işbirliğini güçlendirmek olarak.

Nijer'den ABD'yi şoke edecek karar! Askeri anlaşma iptal edildi Haberi Görüntüle

'RUSYA VE SIRBİSTAN STRATEJİK ORTAKLAR'

Putin ayrıca Salı günü Sırbistan ve popülist Devlet Başkanı Aleksandar Vucic'e ayrı bir mesaj gönderdi. 

Sırp medyasının aktardığına göre Putin, “Rusya ve Sırbistan stratejik bir ortaklıkla birbirine bağlı” dedi. Kişisel toplantılar ve telefon görüşmeleri sırasında Başkan Vucic ile işbirliğinin daha da geliştirilmesi için önemli konular hakkında düzenli olarak konuşuyorum.”

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading