Yandex Metrica
SON DAKİKA
Sırbistan Kosova'nın kuzeyine asker konuşlandırmaya hazırlanıyor: KFOR'a başvuru yapıldı

Sırbistan Kosova'nın kuzeyine asker konuşlandırmaya hazırlanıyor: KFOR'a başvuru yapıldı

Sırbistan hükümeti Kosova'nın kuzeyine asker ve polis konuşlandırmak için NATO'nun Kosova Barış Gücü'ne (KFOR) başvuru yaptıklarını duyurdu.

Dünya

23.01.2024, 20:11

Sırbistan hükümeti, Kosova'nın kuzeyine asker ve polis konuşlandırmak için NATO'nun Kosova Barış Gücü'ne (KFOR) talepte bulundu. Sırbistan Başbakan Yardımcısıve Savunma Bakanı Milos Vucevic Sırbistan'ın Novi Sad şehrini ziyaret etti ve Sırbistan Ordusu mensuplarının Kosova'ya yönelik talebini KFOR'a ilettiklerini söyledi. 

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic

Türkiye'ye karşı Fransız-Yunan blokajına NATO Genel Sekreteri tepki gösterdi: Yeni... Haberi Görüntüle

BİN ASKER KONUŞLANDIRMAK İSTİYORLAR

Sırbistan tarafından Kosova ile arasındaki Merdare sınır kapısındaki yetkililere yapılan resmi başvuruda yüz ila bin arasında Sırp asker ve polisinin Kosova'nın kuzeyine konuşlandırılması talep edildi. 

Ukrayna Kırım’a yoğun füze saldırısı düzenledi: Sivastopol'da dumanlar yükseliyor Haberi Görüntüle

VUCİC 1244'Ü HATIRLATTI 

Vucevic, "Sırbistan, bu vesileyle, Kosova’nın kuzeyine asker ve polis konuşlandırma sürecini resmi ve teknik olarak başlatmış bulunuyor." dedi.

Sırbistan Başbakan Yardımcısıve Savunma Bakanı Milos Vucevic

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, dün akşam hükümet toplantısının ardından basın toplantısı yapmış ve Sırbistan'ın Birleşmiş Milletler'in 1244 sayılı karar gereğinde Kosova'ya asker konuşlandırma hakkının olduğunu söyledi.

Vucic, KFOR'un taleplerini kabul etmesini beklemediğini belirtti ve bu adımın Kosova'nın kuzeyindeki gerilimi azaltacağını iddia etti. 

İyi günde kötü günde: ABD askerleri ölen PKK/YPG'li teröristler için... Haberi Görüntüle

TANSİYON YÜKSELİYOR

Sırbistan ve Kosova arasındaki plaka sorununun çözüldüğünün açıklanmasına rağmen bölgede gerilim artıyor. Kosova'da emniyet güçlerine yapılan silahlı saldırının ardından Kosova İçişleri Bakanı Xhelal Sveçla ülkenin kuzeyinde Sırp nüfusun yoğun olduğu bölgelerde güvenlik güçlerinin artırıldığını duyurmuştu.

Kate Middleton intihar mı etti? William'ın aldatma hikayesi Kral Charles'ın... Haberi Görüntüle

SIRBİSTAN'DAN SİLAHLI ÇATIŞMA MESAJI

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani ve Başbakan Albin Kurti saldırıları Sırbistan'ın düzenlediğini iddia ederken Sırbistan'dan savaş sinali veren bir cevap gelmişti. 

Sırbistan Başbakanı Ana Brnabiç, Kosova polisinin ülkenin kuzeyindeki mevcudiyetini artırmasına tepki göstermiş ve "Kosova Başbakanı Albin Kurti'nin hamleleri nedeniyle silahlı çatışmanın eşiğindeyiz." şeklinde konuşmuştu.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading