Yandex Metrica
SON DAKİKA
Sırbistan Kosova gerilimi tırmanıyor: Vucic, Genelkurmay Başkanı Mojsilovic'i sınıra gönderdi

Sırbistan Kosova gerilimi tırmanıyor: Vucic, Genelkurmay Başkanı Mojsilovic'i sınıra gönderdi

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Genelkurmay Başkanı Milan Mojsilovic'i Kosova sınırına gönderdi.

Dünya

23.01.2024, 20:13

Plaka ve kimlik kartı sorunu ile artan Sırbistan-Kosova gerilimi had safhaya ulaştı. Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Genelkurmay Başkanı Milan Mojsilovic'i dün gece Kosova sınırına gönderdi. 

Sırbistan Genelkurmay Başkanı Milan Mojsilovic

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro Gazze'yi Hiroşima'ya benzetti: 'Aynı hikaye' Haberi Görüntüle

SIRBİSTAN KOSOVA'YA ORDU MU GÖNDERECEK?

Mojsilovic dün gece Sırbistan kanalı Pink TV'ye konuştu. Mojsilovic Kosova'daki durumun karmaşık olduğunu ve önümüzdeki dönemde Sırbistan ordusunun sınır bölgesindeki mevcudiyetinin gerekli olduğunu söyledi. 

Gazze'nin kralı: Sinvar! Siyonist medya itiraf etti: O sığınakta bile... Haberi Görüntüle

'SIRBİSTAN ORDUSUNUN ALDIĞI TALİMATLAR KESİN VE NET'

Vucic'in talimatı ile dün gece Kosova sınırına 10 kilometre uzaklıkta olan Raska şehrine giden Mojsilovic, "Sırbistan ordusunun aldığı talimatlar kesin, net ve bütünüyle uygulanacak." dedi. 

Kosova polisi, ülkenin kuzeyinde yer alan Zubin Potok'ta Sırpların kurduğu barikatı kaldırmaya çalışmış ve bunun ardından silahlı çatışma çıktığı iddia edilmişti. 

Blinken Netanyahu'yu uyarmış: 'Böyle giderse Gazze'de sıkışırsınız' Haberi Görüntüle

'VUCİC'İN OYUNU'

Kosova İçileri bakanı Xhelal Sveçla, silah seslerini “Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic’in oyunu” olarak tanımlarken Sırbistan'ın yeni bir çatışma için propaganda yaptığını söyledi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic

Sırbistan devletine bağlı RTS haber kanalı, Kosova'nın kuzeyindeki Zubin Potok'tan silah sesleri geldiğini duyurmuştu. Kosova ise iddiaları yalanlamış ve polis güçlerinin herhangi bir silahlı çatışmaya dahil olmadığını belirtmişti.

ABD basınında dikkat çeken TB2 yorumu: Savaşta durumu tersine çevirdi Haberi Görüntüle

KFOR'DAN AÇIKLAMA

Kosova silahlı çatışma iddialarını yalanlarken Priştine de silah seslerinin geldiği bölgede Kosova polisinin değil, NATO'nun Kosova Barı Gücü KFOR'a ait askerlerin bulunduğunu belirtti. 

KFOR'dan olaya yönelik yapılan açıklamada, Zubin Potok'ta devriyede olan askerlere yakın olan bölgede ateş açıldığını fakat hiçbir askerin yaralanmadığını ve maddi hasar oluşmadığını bildirdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading