Yandex Metrica
SON DAKİKA
Sırbistan'da Kosova alarmı! Plaka uygulaması resmen başladı

Sırbistan'da Kosova alarmı! Plaka uygulaması resmen başladı

Sırbistan tarafından verilen araç plakalarının yasaklanmasına yönelik tedbirler bugün Kosova'da yürürlüğe girdi. Sırbistan ise Kosova'daki durumu gerekçe göstererek alarm durumuna geçildiğini açıkladı.

Dünya

23.01.2024, 22:15

Kosova'da Sırbistan tarafından verilen araç plakalarının yasaklanmasına yönelik aşamalı tedbirler bugün itibarıyla yürürlüğe girdi. Yeni uygulama ile Kosova polisi, Sırp plakalı araç sahiplerini "RKS" (Kosova Cumhuriyeti) araç plakaları almak için Araç Kayıt Merkezine gitme talebiyle ikaz etmeye başladı.

İki Rus kenti işgal edilmek üzere: Sabotajcılar görüntü paylaşıp 'boşaltın'... Haberi Görüntüle

İKİNCİ AŞAMADA PARA CEZASI

Plaka uygulamasının ikinci aşamasına 21 Kasım'da geçilecek. 21 Ocak'a kadar sürecek bu aşamada tedbirlere uymayan araç sahipleri 150 euro para cezasına çarptırılacak.

Rusya'daki terör saldırısının kurbanı oldu! Eski güzellik kraliçesi Moskova saldırısında... Haberi Görüntüle

NİSAN 2023'E KADAR UYGULANACAK

Sırp plakalarının kaldırılmasına ilişkin karar 21 Nisan 2023'e kadar uygulanacak. Uyarıdan para cezasına, deneme pplakalarına uzanan süreç plakaların tamamen kaldırılmasıyla son bulacak. 

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro Gazze'yi Hiroşima'ya benzetti: 'Aynı hikaye' Haberi Görüntüle

VUÇİÇ'TEN TEHDİT GİBİ AÇIKLAMA

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısının ardından konuşan Sırbistan Cumurbaşkanı Aleksandar Vuçiç, Sırbistan'ın tarafsız statü plakalarında ısrar ettiğini ve Kosova hükümetinin açıkladığı tedbirlerin “Sırp halkının demokratik direnişiyle“ karşı karşıya kalacağını söylemişti. 

Hamas'tan Gazze'de ateşkes için İsrail'e 3 aşamalı teklif: Her biri... Haberi Görüntüle

SIRBİSTAN ORDUSU ALARM DURUMUNDA:VUÇİÇ'TEN EMİR GELDİ

Sırbistan Savunma Bakanı Miloş Vuçeviç, Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç’in Genel Komutan sıfatıyla, Kosova'daki durumu gerekçe göstererek alarm durumuna geçilmesi yönünde emir verdiğini açıkladı ve şu şekilde konuştu:

Hiç kimse yeni çatışma ve savaşlar istemiyor, öyle bir şey aklımızın ucundan bile geçmiyor. Sırbistan ciddi bir ülkedir, her türlü zor duruma karşı cevap vermek için önlem almaktadır.


Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç

Rusya’da başkanlık seçimini Putin kazandı: Zafer konuşmasında 3. Dünya Savaşı... Haberi Görüntüle

'ORDU KOSOVA'DAKİ SIRPLARI KORUYACAK'

Sırbistan’ın rehavete kapılmayacağını ve diyalogu koruyacağını söyleyen Vuçeviç, ordunun Kosova’daki Sırplar da dahil olmak üzere tüm Sırp vatandaşlarını koruyacağını, bundan kimsenin şüphe etmemesini söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading