Yandex Metrica

Sırbistan'a giden Lavrov yarı yoldan geri döndü! Üç ülke Rusya'ya hava sahasını kapattı

Sırbistan'a giden Lavrov yarı yoldan geri döndü! Üç ülke Rusya'ya hava sahasını kapattı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un bugün yapması planlanan Sırbistan ziyareti, Kuzey Makedonya, Bulgaristan ve Karadağ'ın hava sahasını Rusya'ya kapatması sebebiyle iptal edildi.

Dünya

23.01.2024, 19:22

Bulgaristan, Kuzey Makedonya ve Karadağ'ın hava sahasını kapatması sebebiyle Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un 6-7 Haziran tarihlerinde yapmayı planladığı Sırbistan ziyareti iptal edildi. 

AP dünyaya duyurdu! Hamas silah bırakma şartlarını açıkladı AP dünyaya duyurdu! Hamas silah bırakma şartlarını açıkladı Haberi Görüntüle

LAVROV'UN SIRBİSTAN ZİYARETİ İPTAL OLDU

Rusya'nın Bulgaristan Büyükelçisi Eleonora Mitrofaona yaptığı açıklamada, Bulgaristan'ın Lavrov'un söz konusu ziyaretini engellemek için hava sahasını kapatma kararı aldıklarını belirtti. Aynı şekilde Karadağ Dışişleri Bakanlığı kaynakları da hava sahasını kapattıklarını açıkladı. Kuzey Makedonya'nın da aynı şekilde karar alması sonucu Lavrov'un Sırbistan'a uçuşu engellendi. 

Bild bile Almanya Cumhurbaşkanını eleştirdi: Erdoğan'ın bizi ciddiye almamasına şaşmamalı Bild bile Almanya Cumhurbaşkanını eleştirdi: Erdoğan'ın bizi ciddiye almamasına şaşmamalı Haberi Görüntüle

'HENÜZ IŞINLANMAYI KEŞFEDEMEDİK'

Sırbistan tarafından yapılan açıklamada söz konusu ziyaretin, hava sahasının kapatılması sebebiyle iptal edildiği bildirildi. Rusya tarafından diplomatik bir kaynak ise yaptığı açıklamada, "Diplomasimiz henüz ışınlanma konusunda uzmanlaşmadı" ifadelerini kaydetti. 

Yunanlı başkandan akıllara durgunluk veren çağrı: İstanbul'da acil deprem olmalı! Yunanlı başkandan akıllara durgunluk veren çağrı: İstanbul'da acil deprem olmalı! Haberi Görüntüle

SIRBİSTAN CUMHURBAŞKANI ULUSA SESLENİŞ KONUŞMASI YAPACAK

Adı geçen üç ülkenin hava sahasını kapatması sebebiyle Rusya tarafından hareketlilik başlarken konuyla alakalı Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandr Vucic'in Ulusa Sesleniş konuşması yapacağı belirtildi. 

Vucic'in yarın akşam devlet televizyonundan açıklama yaparak, bu kararı alan 3 ülkeye ve Avrupa Birliği'ne tepki göstereceği aktarıldı. 

İbrahim Karagül yazdı: Artık İran ve İsrail doğrudan hedef... İbrahim Karagül yazdı: Artık İran ve İsrail doğrudan hedef... Haberi Görüntüle

ÜÇ ÜLKEDEN LAVROV'A BOYKOT

Diğer yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Sırbistan'a komşu ülkelerin hava sahalarını Lavrov'un uçağı geliyor diye kapattıklarını duyurdu. 

Tayvan Boğazı'ndaki gerilimden sonra ilk ziyaret: ABD'li Bakan Blinken, Çin'e gidiyor Tayvan Boğazı'ndaki gerilimden sonra ilk ziyaret: ABD'li Bakan Blinken, Çin'e... Haberi Görüntüle

AB VE NATO ÜLKELERİ HAVA SAHALARINI LAVROV İÇİN KAPATTI 

İtalyan bir TV kanalına konuk olan Zaharova yaptığı açıklamada, "Daha bugün, bir saat önce Sırbistan'ın etrafındaki ülkeler iletişim kanalını kapatarak Sergey Lavrov'un Sırbistan'a gitmekte olan uçağının hava sahalarından geçmesini engelledi. Rus heyeti görüşmeler için Belgrad’a ulaşması gerekiyordu. Avrupa Birliği (AB) ve NATO ülkeleri hava sahalarını, sıradaki iletişim kanalını kapattı" sözlerini kaydetti. 

ABD soykırımı finanse etmeye devam ediyor: İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri destek ABD soykırımı finanse etmeye devam ediyor: İsrail'e 1,3 milyar dolarlık... Haberi Görüntüle

LAVROV KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Diğer yandan konuya ilişkin açıklamada bulunan Lavrov, "Bu, AB ve NATO için bir kural haline geldi. Giderek daha fazla gerçeklerden korkuyorlar." sözlerini kullandı. 

Lavrov hava sahasnını kapatılmasını 'benzeri görülmemiş' olarak nitelendirdi. 

Ayrıca Lavrov, Sırp mevkidaşını Rusya'ya davet ederek, "Asıl mesele kimsenin Sırbistan ile olan ilişkilerimizi bozamayacak olması" ifadelerini kullandı. 

Soykırımcı Netanyahu'dan saldırı tehdidi: Hamas'a askeri baskıyı artıracağız Soykırımcı Netanyahu'dan saldırı tehdidi: Hamas'a askeri baskıyı artıracağız Haberi Görüntüle

BUNU TEHDİT OLARAK GÖRÜYORLAR İŞLERİ GERÇEKTEN ÇOK KÖTÜ

Lavrov, konuşmasının devamında "Rus Dışişleri Bakanı'nın Sırbistan'a yaptığı ziyareti Batı evrensel ölçekte bir tehdit olarak görüyorsa Batı'da işler gerçekten çok kötü" dedi.

Irak sınırında S-400 iddiası: Amerikan medyası yine F-35'i kaşıyor Irak sınırında S-400 iddiası: Amerikan medyası yine F-35'i kaşıyor Haberi Görüntüle

BU TARZ EYLEMLER DÜŞMANCA

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov ise açıklamasında, "Ülkemize, ülkemizin üst düzey temsilcilerine yönelik bu tür düşmanca eylemler elbette bazı sorunlara yol açabilir, bu temasların takvimini ileri bir zamana kaydırabilir." sözlerini kaydetti. 

Miçotakis'ten Türkiye mesajı: İlişkilerimizin düzelmesini istiyoruz Miçotakis'ten Türkiye mesajı: İlişkilerimizin düzelmesini istiyoruz Haberi Görüntüle

LAVROV YERİNE BÜYÜKELÇİYİ GÖNDERDİ 

Diğer yandan Sırbistan'a giremeyen Lavrov'un yerine, Rusya'nın Belgrad Büyükelçisi Aleksandar Bocan-Harcenko, Cumhurbaşkanı Aleksandr Vucic ile görüştü. 

Vucic ve Büyükelçi Bocan-Harcenko'nun, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un, bazı ülkelerin uçağına hava sahası engeli koyması nedeniyle iptal olan Sırbistan ziyareti hakkında konuştuğu aktarıldı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading