Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sınır hattında sabotajcı tim muamması: Operasyon yapıldı ama hâlâ içerideler

Ukrayna destekli sabotaj gruplarının Rus topraklarındaki varlığı sürüyor. Rus ordusu, Grayvoron-Belgorod hattında bir grup istilacıyı zırhlı araçlarıyla birlikte imha ettiğini duyurdu. 'Özgür Rusya Lejyonu' ise başka bölgelerden görüntü vermeye devam ediyor.

Dünya

23.01.2024, 20:56

Ukraynalı sabotajcı gruplar Rusya topraklarında varlığını sürdürüyor. Harkov hudut bölgesinden Rusya'nın Grayvoron kasabasına girerek burada kontrolü ele alan 'Özgür Rusya Lejyonu' iki gündür başta Belgorod kenti olmak üzere geniş bir alanda paniğe neden oldu. Dün bölgeye operasyon düzenleyen Rus ordusu 70'ten fazla saldırganın öldürüldüğünü, bir grup zırhlı aracın da imha edildiğini duyurdu. 

Sabotajcı gruplar yerleşim birimlerinin içinde bulunduğu için Rusya bu kez kendi kasabalarını bombalamak durumunda kaldı. Ancak sahadan gelen bilgiler çelişkilerle dolu olmaya devam ediyor.

Büyük kısmının öldürüldüğü, kalanlarının ise Ukrayna topraklarına itildiği söylenen sabotajcı gruplar sosyal medyada zırhlı araçlarla görüntü vermeye devam ediyor. Üstelik bu gruplar sadece Grayvoron-Belgorod hattında değil, Rusya'nın daha kuzeydeki sınır kasabası Gogolevka'dan da görüntü verdi. 

Sınır hattına 40 kilometre uzaklıktaki Belgorod'da ise panik havası devam ediyor. Rus makamları, kente dünden beri yoğun dron saldırısı girişimi olduğunu fakat bunların elektronik harp sistemleriyle önlendiğini duyurdu. 

Kendilerini Özgür Rusya Lejyonu ya da Rusya Gönüllüler Kolordusu olarak adlandıran Ukrayna destekli grupların Rus topraklarına yönelik saldırılarının devam etmesi bekleniyor. Ukrayna sınırındaki Rus yerleşim birimlerinde paniğe ve göç dalgasına neden olan son saldırıları önleme konusunda Moskova'nın yeterince hızlı davranamadığı yolunda yoğun eleştiriler var. 

Ukrayna ve destekçisi ABD ise saldırgan gruplarla bir bağlantılarının olmadığını iddia ediyor. Kiev'e teslim edilmiş uzun menzilli seyir füzeleri ve dronların sınır hattındaki Rus yerleşim birimlerine yönelik saldırılarda kullanımı, aynı zamanda sabotajcı grupların ilerleme girişimlerine devam etmesi halinde savaşın bambaşka bir boyuta evrileceği belirtiliyor. 

Özgür Rusya Lejyonu'nun Rus topraklarından yayınladığı görüntüler büyük ses getirmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading