Yandex Metrica

Sina'da tuzaklı bomba patladı 8 Mısır askeri öldürüldü

Sina'da tuzaklı bomba patladı  8 Mısır askeri öldürüldü

Sina yarımadasının Gazze'ye yakın kesiminde Mısır ordusuna yönelik bir saldırı daha gerçekleşti. DEAŞ bağlantılı olduğu düşünülen grupların bombalı saldırısında 8 Mısır askeri öldürüldü.

Dünya

23.01.2024, 21:58

Mısır'daki Sina yarımadasında Gazze şeridi yakınındaki Yeni Refah kasabasında yola döşenen tuzaklı bombanın infilakı sonucu 8 Mısır askeri hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı. Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi. 

Bombanın Mısır askerlerinin bindiği bir aracın geçişi sırasında gece saatlerinde patlatıldığı öğrenildi. Ağır yaralı durumdaki 6 asker Ariş kentindeki askeri hastaneye kaldırıldı. 

Geçtiğimiz ay da benzer bir saldırı olmuş, DEAŞ üyeleri Şeyh Züveyd kasabasındaki bir kontrol noktasına pusu kurarak en az 5 Mısır askerini öldürmüş, 6'sını da yaralamıştı. 

Mısır ordusu, yıllardır Sina kuzeyinde silahlı gruplarla mücadele ediyor. Ordu güçlerine yönelik saldırılar, ülkenin seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi'ye yönelik 2013 Temmuz'unda gerçekleşen kanlı darbenin ardından yoğunlaştı. 

Bölgedeki militanlar başta Mısır güvenlik güçleri olmak üzere Hristiyan grupları ve Mısı polisiyle işbirliği yapmakla suçladıkları kişileri hedef alıyor. 

Yine birkaç gün önce de Mısır ordu sözcülüğü, Sina'da çatışma yaşandığını bildirmiş, bölgede 9 askerin hayatını kaybettiğini açıklamıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading