Yandex Metrica

Şimdi de sahte aşı tacirleri türedi!

Şimdi de sahte aşı tacirleri türedi!

Koronavirüs pandemisini en zor geçiren ülkelerden biri olan Hindistan'da sahte aşı merkezleri kuruldu. Dolandırıcılar, şişelerde "koronavirüs aşısı" olduğunu öne sürerek binlerce vatandaşa tuzlu su enjekte etti.

Dünya

23.01.2024, 17:37

Koronavirüs salgını devam ederken Hindistan'da binlerce kişi, sahte koronavirüs aşısı kurbanı oldu. Geniş kapsamlı bir dolandırıcılık ağı ile karşı karşıya olduklarını ifade eden Hindistanlı yetkililer, gerçekleştirilen soruşturmanın ardından, içerisinde doktor ve sağlık çalışanının da bulunduğu suç şebekesinin üyelerini tutukladı.

Mumbai polis departmanının üst düzey yetkilisi Vishal Thakur, sahte aşılarda tuzlu su kullanıldığını söyleyerek "dolandırıcılar sahte sertifikalar, şişeler ve şırıngalar kullanıyor" şeklinde konuştu.

Komşu'ya kara para damgası: Avrupa Birliği Komisyonu GKRY ve Yunanistan'a iki ay süre tanıdı Komşu'ya kara para damgası: Avrupa Birliği Komisyonu GKRY ve Yunanistan'a... Haberi Görüntüle

2 BİN 500 KİŞİYE SAHTE ENJEKSİYON YAPILDI

Thakur, sahtekarların tahmini olarak 2 bin 500 kişiye sahte aşı yaptığını iddia ederek, organizatörlerin bu aşılamalardan 28 bin dolar gelir elde ettiğini öne sürdü. Soruşturmada bu güne kadar hile, cinayete teşebbüs, komplo kurmak gibi suçlamalar dahilinde 14 kişi tutuklandı. Yetkililer, soruşturmanın derinleşmesiyle birlikte tutuklamaların artacağını öngörüyor.

Ankara kilit rol oynadı: ABD, İran'ın saldırı yapacağını Türkiye'den öğrendi Ankara kilit rol oynadı: ABD, İran'ın saldırı yapacağını Türkiye'den öğrendi Haberi Görüntüle

HİNDİSTAN'DA NÜFUSUN YÜZDE 4,5'İ TAMAMEN AŞILANDI

Koronavirüs ikinci dalgasının oldukça sert yaşandığı ülkelerden biri olan Hindistan'da Başbakan Narendra Modi, haziran ayında hükümet tarafından eyaletlere ücretsiz aşı sağlanacağını duyurmuştu. Modi'nin açıklamalarının ardından ülkede günde 8 milyon doz aşı ile aşılama rekoru kırılmıştı. Hindistan'da şimdiye kadar 62 milyondan fazla insan tamamen aşılandı. Bu rakam, nüfusun 4,5'ine tekabül ediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading