Yandex Metrica
SON DAKİKA
Şili'de bilanço ağırlaşıyor! Hayatını kaybedenlerin sayısı 22'ye yükseldi

Şili'de bilanço ağırlaşıyor! Hayatını kaybedenlerin sayısı 22'ye yükseldi

Şili'nin orta ve güney kesimlerinde devam eden orman yangınlarında bilanço giderek ağırlaşıyor. Yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 22'ye yükseldi.

Dünya

23.01.2024, 20:24

Güney Amerika ülkesi Şili'yi etkisi altına alan sıcak hava dalgasının yol açtığı orman yangınları giderek büyümeye devam ediyor. Yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 22'ye yükseldi,16'sı ağır olmak üzere 554 kişi ise yaralandı.

ABD'deki kriz son anda önlendi: Başkan Biden'dan 1,2 trilyon dolarlık... Haberi Görüntüle

CAN KAYBI ARTMAYA DEVAM EDİYOR

Nuble ve Biobio bölgeleri başta olmak üzere ülkenin farklı noktalarında alevlerle mücadele devam ederken, can kaybı da her geçen gün artmaya devam ediyor. Şili İçişleri Bakanı Carolina Toha hayatını kaybedenlerin sayısının 22'ye yükseldiğini, 16'sı ağır olmak üzere 554 kişinin yaralandığını söyleyerek, "Acı bir bilançoyla karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı. En az 10 kişinin de kayıp olduğunu belirten Toha, 251 aktif yangından 76'sının bugün başladığını ifade etti.

 

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva'dan 'faşizm' uyarısı: Demokrasi risk... Haberi Görüntüle

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN ŞİLİ’YE TAZİYE MESAJI

Dışişleri Bakanlığı Şili’de meydana gelen orman yangınlarında hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı. Bakanlık yaptığı  açıklamada, “Şili'de devam eden orman yangınlarında çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesinden ve yaralanmasından büyük üzüntü duyuyoruz. Dost Şili halkına ve Hükümetine taziyelerimizi iletiyor, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading