Yandex Metrica

SGK'dan dev adım! E-devlet'ten başvuranlara 450 TL'lik ödeme yapılacak

SGK'dan dev adım! E-devlet'ten başvuranlara 450 TL'lik ödeme yapılacak

SGK müjdeli haberi duyurdu, emeklilik için tüm şartları yerine getirmiş olup da sadece eksik primleri bulunması nedeniyle emekli olamayan vatandaşlar cuma gününe kadar başvurmaları halinde eksik primlerini daha az para ödeyerek borçlanabilecekler. Yeni yıl gelmeden başvuruda bulunanlar aylık 450 TL daha az ödeme yapacak. Ancak SGK’ya başvurmayanlar yaklaşık yüzde 40 daha fazla maliyetle karşılaşacaklar.

Dünya

23.01.2024, 18:33

Önümüzdeki yılbaşından itibaren yeniden değerlemeye bağlı olarak birçok hizmet ve yükümlülüğün maliyeti artırmaktadır. SGK’da ise prim, idari para cezası ile hizmet borçlanmaları cari asgari ücrete endekslenmiştir. Hâl böyle olunca yılbaşından önce hizmet borçlanması yapanlar yılbaşından sonra asgari ücrette yapılan artışı oranında daha ucuz maliyetle bu işi halletmiş olacak.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan Refah açıklaması: 'İsrail'in ne zaman saldıracağını bilmiyoruz' ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan Refah açıklaması: 'İsrail'in ne zaman saldıracağını... Haberi Görüntüle

FAİZ SİLME AVANTAJINDAN FAYDALANMAK İSTEYENLER İÇİN BU CUMA GÜNÜ SON

Diğer yandan bu sene “Torba Kanun” ile yürürlüğe konan SGK borç yapılandırması kapsamında genel sağlık sigortası faiz silme avantajından da faydalanmak için bu cuma son gün.

Ölüm haberleriyle tüm dünya çalkalanmıştı! Kansere yakalanan Kate Middleton için Kraliyet son kararını verdi! Ölüm haberleriyle tüm dünya çalkalanmıştı! Kansere yakalanan Kate Middleton için... Haberi Görüntüle

YÜZDE 40 DAHA AZ MALİYETLE...

Özelikle emeklilik için tüm şartları yerine getirmiş veya 2022 yılı içerisinde yerine getirecek olup da sadece eksik primleri bulunması nedeniyle emekli olamayan vatandaşlar için bu sayılı günler daha az para ödeyerek eksik primleri borçlanmak suretiyle doldurmak için önemli bir fırsattır. Aksi takdirde bu cuma gününün mesai bitimine kadar hizmet borçlanmaları için SGK’ya başvurmayanlar yaklaşık %40 daha fazla maliyete katlanmak zorunda kalacaklardır.

Azerbaycan-Ermenistan sınırında ilk: Koordinatlar belirlendi Azerbaycan-Ermenistan sınırında ilk: Koordinatlar belirlendi Haberi Görüntüle

AYLIK KAZANÇ 450 TL'DEN DAHA FAZLA OLACAK

Belirtmiş olduğumuz kişi ve hâllerde hizmet borçlanması yapmanın günlük maliyeti bu sene için 38,15 TL’dir. Bu cuma gününden sonra günlük maliyet 54,38 TL olacaktır. Bu durumda cuma günü mesai bitimi sonuna kadar hizmet borçlanmalarını yapanlar aylık bazda 456,5 TL daha az maliyetle gerçekleştirmiş olacaklardır.

İran medyası dünyaya böyle duyurdu: İsrail bağlantılı gemiye el konuldu İran medyası dünyaya böyle duyurdu: İsrail bağlantılı gemiye el konuldu Haberi Görüntüle

BORÇ FAZİİNİ SİLMEK İÇİN SON FIRSAT

“Torba Kanun”la birlikte 2021 Nisan ayı ve öncesine ait 60/g kapsamındaki Genel Sağlık Sigortası prim borcu aslını bu cuma günü mesai bitimine kadar ödenmesi hâlinde gecikme cezası ve zammının tamamının tahsilinden vazgeçilecek. Aksi takdirde altından kalkılamayacak borçlarla karşı karşıya kalınacaktır. SGK’nın bu borçluları da takibe aldığı düşünüldüğünde cuma gününe kadar borcun ödenmesi borçluların zor duruma düşmesini bertaraf edecektir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading