Yandex Metrica

Şer ittifakından ABD zirvesi: Yunan, Rum ve Ermeni bakanlar soluklanmadan buluştu!

Şer ittifakından ABD zirvesi: Yunan, Rum ve Ermeni bakanlar soluklanmadan buluştu!

New York'taki BM Genel Kurulu zirvesinde dikkat çeken bir buluşma gerçekleşti.  Ermenistan, Yunanistan ve Rum Kesimi Dışişleri Bakanları, rutin dışı, üçlü bir toplantı gerçekleştirdi. 

Dünya

23.01.2024, 19:49

ABD'nin New York kentinde düzenlenen 77. BM Genel Kurulu'nda uluslararası politikaların da yeniden gözden geçirilmesi için önemli bir fırsat sundu. Bu doğrultuda Ege ve Akdeniz'de son dönemde dozunu artırdıkları provokasyonlarla gündeme gelen Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi'nin dışişleri bakanları Ermeni mevkidaşları ile gündem dışı bir toplantı gerçekleştirdi.

Türk İHA'ları üst düzey: Savunma bakanından itiraf: Bizi sadece demir kubbe kurtarır Türk İHA'ları üst düzey: Savunma bakanından itiraf: Bizi sadece demir... Haberi Görüntüle

MİRZOYAN'DAN YÜZEYSEL AÇIKLAMA

Toplantıya ilişkin açıklamalarda bulunan Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, Azerbaycan'ın Ermenistan'a yönelik (sözde) saldırısından kaynaklanan durumu görüştüklerini belirtirken Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanı Ioannis Kasoulides ve Nikos Dendias'ın Ermeni halkına dayanışma ve desteklerini ifade ettiğini belirtti. Mirzoyan ayrıca, 3 ülke arasındaki ilişkilerni niteliksel olarak yeni bir düzeye getirmek ve iş birliğinin kapsamını genişletmek için üçlü formatta aktif temasları sürdürmeye hazır olduklarını ifade etti.

AB'den Gazze çağrısı: Toplu mezarlar soruşturulmalı AB'den Gazze çağrısı: Toplu mezarlar soruşturulmalı Haberi Görüntüle

ERMENİ KOZUNA OYNUYORLAR

Bunun yanında söz konusu 3'li zirve, Yunanistan'ın Adalar ve Akdeniz'de ABD'yi arkasına alarak sürdürdüğü saldırgan politikaya Türkiye'ye karşı, Ermenistan kozunu ekleme çabası olarak da yorumlandı. Zirvenin gizli gündeminin ana ekseninde Türkiye'ye karşı atılacak adımların olduğu ifade edilirken, yapılan görüşmenin ardından gelecek hamleler merak edilmeye başlandı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading