Yandex Metrica

Scholz'dan karamsar tablo: Ukrayna'da savaş 4 yıl daha sürebilir!

Scholz'dan karamsar tablo: Ukrayna'da savaş 4 yıl daha sürebilir!

Almanya Başbakanı Scholz, Ukrayna'daki çatışmalarla ilgili olarak "Bu savaş iki, üç, dört yıl sürebilir ve bu hepimiz için tehdit oluşturur” dedi.

Dünya

01.02.2024, 20:41

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Frankfurter Allgemeine Zeitung’un düzenlediği konferansta konuştu. Scholz, Ukrayna'daki ihtilafın 4 yıl daha sürebileceğini ve bunun Almanya için tehdit oluşturabileceğini söyledi.

Alman Başbakan,"'Kiev’i gerektiği sürece desteklemeye devam etme imkanına sahip olmak için her şeyi yapacağız. Çünkü bu savaş iki, üç, dört yıl sürebilir ve bu hepimiz için tehdit oluşturur” ifadelerini kullandı.

Konferansa video bağlantısıyla katılan Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı ve eski Berlin Büyükelçisi Andrey Melnik ise Scholz’a katılmadığını belirtti. Melnik, "Bu yıl barışı sağlamayı umuyoruz. Bunun için müttefiklerimizin büyük desteğine ihtiyacımız var” dedi.

Ukrayna’nın ağır kayıplar nedeniyle bu savaşı ‘uzun süre’ sürdürmek niyetinde olmadığına vurgu yapan Melnik, müttefiklerinden ABD ve Almanya'dan tank ve savaş uçağı tedarik etmelerini talep etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading