Yandex Metrica

Savaştan bu yana ilk kez görüşecekler! Tarihi AB-Ukrayna Zirvesi için güvenlik önlemleri had safhada

Savaştan bu yana ilk kez görüşecekler! Tarihi AB-Ukrayna Zirvesi için güvenlik önlemleri had safhada

Ukrayna Savaşı'nda bir yılın geride bırakılmasına günler kala Ukrayna'da tarihi bir zirve düzenleniyor. Ukrayna'nın AB üyelik süreci, savaşın sona ermesi için Kiev'in taleplerinin görüşüleceği AB-Ukrayna Zirvesi'nin yeri ve zamanı ise güvenlik nedeni ile gizli tutuluyor.

Dünya

23.01.2024, 20:23

Ukrayna Savaşı'nda bir yılın geride bırakılmasına günler kala AB-Ukrayna Zirvesi için devam kararı alındı. 3 Şubat'ta düzenlenecek zirvede Ukrayna'nın Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik süreci, AB'nin Rusya'ya karşı savaşta desteği ve barış süreci gibi birçok konu görüşülecek. Güvenlik nedeniyle zirvenin yeri ve saati ise açıklanmıyor.

Kendini öldü gösterdi parayı Moskova'da yedi: Dünya bu olayı konuşuyor... Kendini öldü gösterdi parayı Moskova'da yedi: Dünya bu olayı konuşuyor... Haberi Görüntüle

YERİ VE SAATİ GİZLİ TUTULUYOR

3 Şubat Cuma günü, AB Konseyi Başkanı Charles Michel, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile AB Komisyonu üyeleri Ukrayna'ya giderek Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile görüşecek. Güvenlik nedeniyle toplantınıın yeri ve saati ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmıyor.

Fransa'yı kovdular şimdi sıra ABD ordusunda: Pentagon askerlerini Nijer'den çekmeye hazırlanıyor Fransa'yı kovdular şimdi sıra ABD ordusunda: Pentagon askerlerini Nijer'den çekmeye... Haberi Görüntüle

KİEV'İN TALEPLERİ GÖRÜŞÜLECEK

Ukrayna Savaşı'nın başlamasından bu yana ilk kez düzenlenecek olan AB-Ukrayna Zirvesi'nin ilk oturumunda AB adaylığı, üyelik ve entegrasyon süreçleri konuşulacak. İkinci oturumda ise Ukrayna'ya AB desteği ele alınacak. AB'nin 9 yaptırım paketi ile ileriye yönelik yeni yaptırım paletleri ve Kiev'in talepleri görüşülecek.

 

Mısır Dışişleri Bakanı Şukri Türkiye'ye geliyor: Bakan Fidan ile görüşecek Mısır Dışişleri Bakanı Şukri Türkiye'ye geliyor: Bakan Fidan ile görüşecek Haberi Görüntüle

RUSYA'DAN ALINANLAR UKRAYNA'YA MI VERİLECEK?

Rusya Merkez Bankası'na ait olan 300 milyar euroluk varlığın Ukrayna'nın yeniden inşasında kullanılması gerektiği de konuşulacak konular arasında yer alıyor. Ayrıca, AB'nin eğitmeyi planladığı Ukrayna askeri sayısı da 15 binden 30 bine çıkarılacak. Zirve sonunda bunun ayrıntıları da paylaşılacak. 30 bin askerin eğitiminin bu yıl içinde tamamlanması bekleniyor.

Savaştan bu yana ilk kez düzenlenen zirvede konuşulacak konulardan biri de barış süreci. Zelenski'nin Kasım 2022'de açıkladığı 10 maddelik barış planı, AB yönetimi tarafından da destekleniyor. Üst düzey bir AB yetkilisi, barış süreci ile ilgili şu şekilde konuştu:

Kısa vadede bir barış formülü zirvesi düzenlenmesi fikrini destekliyoruz. Bu konuda ortak hedef bu girişime mümkün olan en geniş küresel desteği sağlamak amacıyla diplomatik erişimimizi kullanmak için birlikte çalışmak olacak.

Fransa'yı kovdular şimdi sıra ABD ordusunda: Pentagon askerlerini Nijer'den çekmeye hazırlanıyor Fransa'yı kovdular şimdi sıra ABD ordusunda: Pentagon askerlerini Nijer'den çekmeye... Haberi Görüntüle

ZELENSKİ'NİN TALEPLERİ

Zelenski'nin barış için talepleri arasında Ukrayna'ya güvenlik garantisi verilmesi, toprak bütünlüğünün yeniden tesisi, Rus askerlerinin tamamının Ukrayna'dan çekilmesi yer alıyor. Ayrıca, nükleer güvenlik ve gıda güvenliğinin sağlanması, Rus enerji kaynaklarına fiyat kısıtlaması da dahil olmak üzere enerji güvenliğinin temini, savaş esirlerinin bırakılması, Rusya'nın savaş suçlarının soruşturulması, mayın temizleme dahil çevrenin korunması çalışmaları gibi maddeler yer alıyor.

İspanya ve Barbados Filistin Devleti'ni tanıma kararı aldı İspanya ve Barbados Filistin Devleti'ni tanıma kararı aldı Haberi Görüntüle

KOPENHAG KRİTERLERİ HATIRLATILDI

Ukrayna 23 Haziran 2022'de AB adayı statsünü almıştı. AB yetkilileri ise bir ülkenin aday olması için Kopenhag kriterlerini yerine getirmesi gerektiğini belirtiyor. Basın mensuplarına zirve ile ilgili açıklama yapan üst düzey bir AB yetkilisi şu şekilde konuştu:

Kopenhag kriterleri, bir ülkenin üyeliğe kabul edilmesi için hukukun üstünlüğüne saygı gösterilmesi, işleyen demokratik kurumların bulunması, iç pazarda rekabet baskısına dayanabilmesi ve AB müktesebatına uyması gerekliliğini ortaya koyuyor. Üyelik için gerekli şartlara uyulduğunu görmemiz önemli.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading