Yandex Metrica

Sitede Ara

Savaşın seyri değişiyor! Ukrayna 1800'den fazla yerleşim yerini geri aldı

Savaşın seyri değişiyor! Ukrayna 1800'den fazla yerleşim yerini geri aldı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Ukrayna'da Rusya tarafından ele geçirilen 1800'den fazla şehir ve köyün geri alındığını duyurdu.

Dünya

23.01.2024, 20:14

Rusya Devlet Başkanı Volodimir Zelenski Kiev Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada Rus güçleri tarafından ele geçirilen 1800'den fazla şehir ve köyün geri alındığını duyurdu. Rusya'nın saldırılarına karşı inançlı bir şekilde mücadeleye devam ettiklerini söyleyen Zelenski, "Ukrayna mutlaka kazanacak." dedi.

Bild bile Almanya Cumhurbaşkanını eleştirdi: Erdoğan'ın bizi ciddiye almamasına şaşmamalı Bild bile Almanya Cumhurbaşkanını eleştirdi: Erdoğan'ın bizi ciddiye almamasına şaşmamalı Haberi Görüntüle

'ARTIK BATI'DA HİÇ KİMSE RUSYA'DAN KORKMUYOR'

Zelenski, Rusya'nın Ukrayna savaşını başlatarak sadece Ukrayna'yı değil Batı ülkelerini de tehdit ettiğini söyleyen Zelenski, "Artık Batı'da hiç kimse Rusya'dan korkmuyor ve korkmayacak" dedi.

Ramazan Bayramı kana bulandı: Siyonist İsrail saldırılarını şiddetlendirdi Ramazan Bayramı kana bulandı: Siyonist İsrail saldırılarını şiddetlendirdi Haberi Görüntüle

'AB MÜZAKERELERİNE BAŞLAMA ZAMANI GELDİ'

Zelenski Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin Rusya'ya karşı Ukrayna'ya silah desteği yapıldığını söyleyen Zelenski  "Ve tarihte ilk kez, Avrupa Birliği bu tür büyük ölçekli saldırılara karşı savunma yardımı yapıyor." dedi.

AB'nin Ukrayna''ya "aday ülke" statüsünü verdiğini hatırlatan Zelenski, şu şekilde konuştu:

Ukrayna bu statüyü çoktan hak etti" dedi. Ülkesinin bir AB üyesi olması gerektiğini vurgulayan Zelenski, "Ukrayna'nın AB üyeliği konusunda müzakerelere başlamanın zamanı geldi.

Enerji tesisleri saldırı altında! Nobel'li yazardan Üçüncü Dünya Savaşı çağrısı: Başkent karanlığa gömülmeden silah gönderin! Enerji tesisleri saldırı altında! Nobel'li yazardan Üçüncü Dünya Savaşı çağrısı:... Haberi Görüntüle

'KİEV DÖNÜM NOKTASIYDI'

Savaşın başladığı ilk dönemlerde Rus güçlerinin başkent Kiev'e de girmeye çalıştıklarını ama Ukrayna ordusunca geri itildiğini belirten Zelenski, sözlerine şu şekilde devam etti:

Ukraynalı askerler işgalcileri Kiev'den kovdu ve bu, tam ölçekli savaşta ilk dönüm noktasıydı.

Kendilerine desteğinde bulunan ülkelere teşekkür eden Zelenski, bu silahlar sayesinde Ukrayna ordusunun başarılı karşı saldırılar gerçekleştirdiğini söyledi ve "Ukrayna'nın 1800'den fazla şehir ve köyünü işgalcilerden kurtarmayı başardık" dedi. Ukrayna Devlet Başkanı, Ukrayna'nın da silah üretecek imkanlara sahip olduğunu, bazı silahları ürettiğini, bazılarını da yeni üretmeye başladığına dikkat çekerken şu ifadeleri kullandı:

Ukraynalı silah markalarının da tüm dünyanın ilgisini çekeceği zamanın geleceğinden emin olabilirsiniz.

Zelenski, Ukrayna halkının uzun süredir hayal ettiği zafere doğru ilerlemeye devam ettiğini vurguladı.

Mısır Dışişleri Bakanı Şukri Türkiye'ye geliyor: Bakan Fidan ile görüşecek Mısır Dışişleri Bakanı Şukri Türkiye'ye geliyor: Bakan Fidan ile görüşecek Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Zelenski, Birleşmiş Milletler (BM) ve Türkiye'nin destekleri ile oluşturulan Karadeniz Tahıl Girişimi sayesinde Ukrayna limanlarından 15 milyon tondan fazla tahıl ürününün ihraç edildiğini kaydetti.

Söz konusu girişimin gerçekleştirilmesine sağladıkları katkılarından dolayı BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a minnettar olduklarını ifade eden Zelenski, kendilerinin de ihtiyaç sahibi ülkelere tarımsal ürünlerin ulaştırılması yönünde "Ukrayna'dan Tahıl" konulu bir girişim başlattıklarını, Türkiye ile toplam 30'a yakın ülkenin, söz konusu girişimi desteklediğini belirtti.

Rus ordusunun Ukrayna'da savaş suçu işlediğini söyleyen Zelenski, suçlu olan herkesin yargılanması için uluslararası bir yargının kurulması gerektiğini savunarak, bu yönde gereken çalışmalara başladıklarını kaydetti.

Savaşın başladığı 24 Şubat'tan bugüne kadar Rus tarafıyla yapılan esir takası sonucu 1456 Ukraynalı askerin serbest kaldığını ifade eden Zelenski, "Toprak bütünlüğünü yeniden tesis etmemiz gerektiği gibi, toplumsal bütünlüğü de yeniden sağlamalıyız" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading