Yandex Metrica
SON DAKİKA
Savaşın başından bu yana ilk: Avusturya Başbakanı, Putin'le ilk yüz yüze görüşme

Savaşın başından bu yana ilk: Avusturya Başbakanı, Putin'le ilk yüz yüze görüşme

Avusturya Başbakanı Nehammer, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüşmek üzere Moskova’ya gidecek. Nehammer, 24 Şubat'tan bu yana Putin'le yüz yüze görüşecek ilk Avrupalı hükümet başkanı olacak.

Dünya

23.01.2024, 19:07

Rusya -Ukrayna savaşı devam ederken yarın Moskova'ya kritik bir ziyaeret gerçekleşecek. Avusturya Başbakanı Nehammer, savaşın başından bu yana Rusya lideriyle yüz yüze görüşecek ilk Avrupalı hükümet başkanı olacak.

Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, dün Kiev’e yaptığı ziyaretin ardından yarın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüşmek üzere Rusya’nın başkenti Moskova’ya gidecek.

Nehammer, Twitter’dan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski ile yaptığı görüşme ve Rusya ziyaretine ilişkin açıklamada bulundu.

Putin’le görüşmek üzere Moskova'ya gideceğini duyuran Başbakan Nehammer, Avusturya’nın tarafsız bir ülke olduğunu ancak Rusya’nın başlattığı savaşa karşı Ukrayna’nın yanında "net bir duruşa sahip" olduklarını ifade etti.

Nehammer, "(Savaş) durmak zorunda. İnsani koridorun oluşturulması, savaş suçunun aydınlatılması için ateş kese ihtiyaç var" dedi.

Macaristan Başbakanı Orban: Brüksel'i işgal edeceğiz Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİLENDİRİLDİ

Yarınki ziyarete hakkında Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel’in bilgilendirildiğini belirten Nehammer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’nin de görüşmeden haberdar edildiğini kaydetti.

Lütfen sesimize kulak verin! Irak'taki Türk kadın mahkumlar Türkiye'de yargılanmak... Haberi Görüntüle

PUTİN'LE İLK YÜZ YÜZE GÖRÜŞME

Nehammer, Rusya-Ukrayna savaşının başladığı 24 Şubat'tan bu yana Putin'le yüz yüze görüşecek ilk Avrupalı hükümet başkanı olacak.

Başbakan Nehammer, dün Ukrayna'da Zelenski ve Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko ile görüşmüştü.

Nehammer, Avusturya'nın bu ülkeye olan desteğini bir kez daha yinelemiş ve "işlenen savaş suçlarının göz ardı" edilemeyeceğini söylemişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading