Yandex Metrica
SON DAKİKA
Savaşın acı faturası çocuklara kesildi! UNICEF Ukrayna'dan göçen çocuk sayısını açıkladı

Savaşın acı faturası çocuklara kesildi! UNICEF Ukrayna'dan göçen çocuk sayısını açıkladı

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Ukrayna'da çoğunluğu Polonya, Macaristan, Slovakya, Moldova ve Romanya'ya olmak üzere 1 milyondan fazla mülteci çocuğun aileleriyle birlikte evlerini terk etmek zorunda kaldığını bildirdi.

Dünya

23.01.2024, 18:57

BM Mülteciler Yüksek Komiserliğinden (BMMYK) bugün yapılan açıklamada, savaş nedeniyle 24 Şubat-9 Mart'ta yarıdan fazlası Polonya'ya olmak üzere 2 milyon 316 bin Ukraynalının komşu ülkelere geçtiği bildirilmişti.

UNICEF'ten yapılan açıklamada ise komşu ülkelere geçen Ukraynalıların 1 milyondan fazlasının çocuk olduğu belirtildi.

Açıklamada, savaşın "Ukrayna'yı kasıp kavurmaya devam ettiği" vurgulanarak, aileleriyle birlikte kaçan çocukların çoğunluğunun Polonya, Macaristan, Slovakya, Moldova ve Romanya gibi komşu ülkelere geçtiği kaydedildi.

UNICEF Direktörü Catherine Russell, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin başladığı 24 Şubat'tan bu yana en az 37 çocuğunun hayatını kaybettiğini, 50 çocuğun ise yaralandığını bildirmişti.

UNICEF Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü Afshan Khan ise ülkeyi terk eden çocukların sayısının şaşırtıcı boyutlarda olduğunu, bunun da Ukrayna'daki çocukların ve ailelerin durumunun ne kadar umutsuz hale geldiğinin göstergesi olduğunu vurguladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading