Yandex Metrica

Savaş Rus topraklarına sıçradı: Kurs ve Belgorod'da peşpeşe patlamalar yaşandı! İşgal altındaki Kırım'da da sabotaj var

Savaş Rus topraklarına sıçradı: Kurs ve Belgorod'da peşpeşe patlamalar yaşandı! İşgal altındaki Kırım'da da sabotaj var

Ukrayna'yı işgal eden Rusya, savaşın 177. gününde bombaları kendi topraklarında buldu. Sınır bölgesine yakın Kursk ve Belgorod'a füzeler düştü; işgal altındaki Kırım'da ise dev bir mühimmat deposu daha patlatıldı.

Dünya

19.03.2024, 18:42

Rusya, Ukrayna işgalinin 177. gününde bombaları kendi topraklarında görmeye başladı.

Ukrayna sınırındaki Belgorod'da bir mühimmat deposuna düşen bombalar yüksek düzeyde infilaka yol açtı.

Bölgede iki Rus köyü boşaltılırken Belgorod Valisi Vyacheslav Gladkov, sınıra yaklaşık 50 kilometre mesafede bulunan cephanelikteki patlamalardan ötürü can kaybı olmadığını iddia etti. 

Gece geç saatlerde Rus topraklarına ikinci saldırı Belgorod kuzeyindeki Kursk'ta yaşandı. Hudut bölgesinden Rusya hava sahasına giren bir SİHA, Kursk iline bağlı Belovski ilçesindeki bir noktayı bombaladı. Hedef alınan yerde Rus askerlerinin yaralandığı, saldırı sırasında devreye giren hava savunma sistemlerinin Ukrayna ordusuna ait hava aracını vurarak düşürdüğü iddia edildi. Bölgeden yansıyan bilgilerin doğruluğu henüz taraflarca teyit edilmedi. 

Tesla indirim haberini duyurdu: Elektrikli otomobil devi için sıraya girdiler! Tesla indirim haberini duyurdu: Elektrikli otomobil devi için sıraya girdiler! Haberi Görüntüle

KIRIM'DA DEV BİR CEPHANELİK PATLATILDI

Peşpeşe patlamaların son adresi Kırım oldu. 2014 yılından beri işgal altında bulunan yarımadada Rus ordusunun buradaki en büyük cephaneliğinde patlamalar meydana geldi. Sivastopol kuzeyindeki Belbek bölgesinde bulunan askeri havaalanında meydana gelen patlamalar gece saatlerinde uzun süre gökyüzünü aydınlattı. Belbek'teki patlamalara buraya düşen füzelerin yol açtığı sanılıyor. 

Kırım batısındaki Saki Hava Üssü'ne 9 Ağustos'ta peşpeşe füzeler düşmüş, burada Rusya Hava Kuvvetleri'ne ait bir düzineden fazla savaş uçağı küle dönmüştü. Saki Üssü'ndeki patlamaların üzerinden bir hafta geçmişken 16 Ağustos'ta bu kez Canköy bölgesindeki Mayskoye köyü sabotajlarla sarsılmış, buradaki askeri depo infilak etmişti.

Sözkonusu patlamaların, Ukrayna ordusunun Kırım'ı Rus işgalinden kurtarmaya yönelik kapsamlı taarruzu öncesine denk gelmesi dikkat çekiyor. Kiev güçlerinin çok yakında Kırım kuzeyindeki Herson bölgesinden saldırıya geçmesi bekleniyor.

Sabotajın ardından Kırım'daki Ruslar yarımadayı hızla terk etmeye başladı. Kerç Boğazı'ndaki Kırım Köprüsü'nü kullanarak daha güvenli yerlere geçen Rus araçlarının sayısı geçtiğimiz salı günü 40 bine yaklaşmıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading