Yandex Metrica

Savaş çıkarsa Çin mi kazanır Tayvan mı? ABD devreye girer ise... İşte Çin ve Tayvan'ın askeri güçleri

Savaş çıkarsa Çin mi kazanır Tayvan mı? ABD devreye girer ise... İşte Çin ve Tayvan'ın askeri güçleri

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan ziyareti ile Çin ve Tayvan arasında savaş seslerinin daha da yükselmesine sebep oldu. Pasifik’te çıkabilecek olası bir savaşta Tayvan’ın Çin gücüne karşı koyabileceği merak edilirken iki ülke arasındaki orantısız güç dikkat çekiyor. Olası bir savaş dünyada endişe ile bekleniyor. Peki iki ülke bugün savaşmaları durumunda askeri güçleri nedir? Hangi ülkede kaç asker var?

Dünya

30.01.2024, 09:31

Olası bir savaş durumu tüm dünyayı endişelendirirken, Çin ve Tayvan'ın askeri güçleri de merak edildi. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan'a resmi ziyarette bulunması Çin’i kızdırdı.

Tayvan’ı çevreleyen 6 bölgede tatbikat yapmaya başladı. Gerginliğin üst düzeye çıktığı bölgede Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bu davranış, ateşle oynamak gibi, son derece tehlikeli. Ateşle oynayan kendini yakar" diyerek ABD’ye gözdağı verdi.

Çin ordusu bölgede savaş uçakları ve füzeleriyle savaş tatbikatı başlattı. Ancak Tayvan bu tatbikata rağmen geri adım atmayacağı yönünde açıklamalarda bulundu. ABD yetkilileri ise Pasifik'te Çin'e karşı Endonezya ile ortak tatbikat başlattı.

Bölge yangın yerine dönerken tüm dünya olası bir savaş durumunu konuşmaya başladı. Çin ve Tayvan arasında çıkabilecek bir savaşta orduların son durumu da merak konusu oldu.

İki ülkenin ordu güçleri karşılaştırıldığında Çin'in daha güçlü bir konumda bulunduğunu söylemek mümkün.

Ramazan'da katliam Fısıh'da bayram: İran'a misilleme o tarihten sonra... Ramazan'da katliam Fısıh'da bayram: İran'a misilleme o tarihten sonra... Haberi Görüntüle

TAYVAN'IN ASKERİ GÜCÜ

Tayvan'ın nüfusu yaklaşık 24 milyon civarında.

Tayvan'da etkin personel sayısı 290 bin.

Tayvan'da rezerv personel sayısı ise 2 milyon 800 bin kişi

Olası seferberlik sırasında askere alınması mümkün 18-40 yaş aralığındaki kişi sayısı ise 5 milyon 883 bin olarak belirlendi.

Çin'e karşı koyabilecek durumda değil.

Tayvan ordusuna ait 1.180 tank

2 bin zırhlı savaş aracı

744 hava kuvvetlerine ait uçak

210 helikopter

22 fırkateyn

10 mayın gemisi

4 denizaltı

ABD son olarak Tayvan'ın 90 adet F-16 uçağı için Tayvan'la anlaşmaya vardıklarını duyurdu.

Lavrov, İsviçre'de düzenlenecek barış konferansından ümitsiz: 'Batılı ülkeler, İstanbul'daki anlaşmanın imzalanmasını engelledi' Lavrov, İsviçre'de düzenlenecek barış konferansından ümitsiz: 'Batılı ülkeler, İstanbul'daki anlaşmanın... Haberi Görüntüle

İran'dan 4 ülkeye uyarı: 'İsrail'e destek olmayı bırakın' İran'dan 4 ülkeye uyarı: 'İsrail'e destek olmayı bırakın' Haberi Görüntüle

ABD Dışişleri Bakanlığı açıkladı: Filistin'in BM'ye tam üyeliğine ne diyecekler? ABD Dışişleri Bakanlığı açıkladı: Filistin'in BM'ye tam üyeliğine ne diyecekler? Haberi Görüntüle

ÇİN'İN ASKERİ GÜCÜ

Çin, dünyanın en güçlü orduları sıralamasında 3. Sırada.

Savunma bütçesine 224 milyar dolar ayıran Çin'in toplam askeri personel sayısı 2.6 milyon

Toplam hava gücü 3,187

Savaş uçağı 1,222

Muharebe tankı 13,050

Deniz donanma gücü 714

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading