Yandex Metrica

Savaş Avrupa'ya mı sıçrıyor? O ülke doğrudan hedef olacağını söyledi

Savaş Avrupa'ya mı sıçrıyor? O ülke doğrudan hedef olacağını söyledi

Olası bir Rusya NATO savaşı Avrupa'da endişeye yol açtı. Çekya Genelkurmay Başkanı Karel Rehka, savaş hazırlığı yapmaları gerektiğini söylerken NATO-Rusya savaşında Çekya'nın doğrudan hedef olacağına dikkat çekti.

Dünya

23.01.2024, 22:19

Ukrayna Savaşın'da birinci yılın geride bırakılmasına günler kala Avrupa'dan savaş sesleri gelmeye başladı. Çekya Genelkurmay Başkanı Karel Rehka, Avrupa'da savaşın ihtimal dışı olmadığını söyledi ve hazırlık yapılması gerektiğini belirtti. 

Kenya'da askeri helikopter düştü: Genelkurmay Başkanı Ogolla ve 10 asker hayatını kaybetti Kenya'da askeri helikopter düştü: Genelkurmay Başkanı Ogolla ve 10 asker... Haberi Görüntüle

'AVRUPA SAVAŞI İÇİN HAZIRLIK YAPILMASI GEREKİYOR'

Karel Rehka, Çekya'nın başkenti Prag'da üst düzey ordu mensuplarına yönelik toplantıda Avrupa'da meydana gelebilecek olası bir savaş için hazırlık yapılması gerektiğini aksi takdirde ise hazırlık yapmaya imkan olmayacağını söyledi.

Anlaştılar mı? İran'ın olası İsrail saldırısına karşı Kızıldeniz'e gönderdiği Behshad gemisi geri dönüyor Anlaştılar mı? İran'ın olası İsrail saldırısına karşı Kızıldeniz'e gönderdiği Behshad... Haberi Görüntüle

'ÇEKYA DOĞRUDAN HEDEF OLACAK'

Çekya Genelkurmay başkanı NATO üyeliğinin olası tehditler karşısında en önemli caydırıcı unsur olduğunu belirtti ve NATO Rusya savaşında Çekya'nın doğrudan hedef olacağına dikkat çekti.

Rehka, Çek ordusunun savaş kabiliyetinin geliştirilmesi, envanterinin modernize edilmesi ve olası bir savaşa hazır olması gerektiğini söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading