Yandex Metrica
Samsung'tan olay yaratan reklam filmi! Anında kaldırıldı: Müslüman anne oğluna sarılıyor

Samsung'tan olay yaratan reklam filmi! Anında kaldırıldı: Müslüman anne oğluna sarılıyor

Samsung, Singapur'da Müslüman bir annenin drag queen oğluna desteğini yansıtan reklam filmini tepkiler üzerine geri çekti. Bazı sosyal medya kullanıcıları, dört dakikalık reklam filmini 'İdeoloji yayma girişimi' diye niteledi.

Dünya

22.02.2024, 17:53

BBC Türkçe'nin haberine göre, Samsung, Facebook'ta yayımladığı açıklamada bazı kesimler için ''incitici'' olabilecek reklamın tüm sosyal medya platformlarından kaldırıldığını duyurdu.

TikTok yasası The Godfather filmi gibi: Amerika'nın büyük kısmı ölmüş... Haberi Görüntüle

BİR TUHAF REKLAM FİLMİ

'Kalbini dinle' sloganıyla yayımlanan videoda Samsung'un gürültü önleyici kulaklık ve nabız ölçen akıllı saatlerinin reklamı yapılıyor. Filmde dört kişi, sevdikleri kişilerin duygu yüklü mesajlarını dinliyor. Bu kişilerden biri, drag queen olan oğlunun mesajını dinleyen başörtülü Müslüman bir anne. Vyla Virus adlı oğlu mesajında annesine 'Sevgili Anne. Birçok kişinin senin gibi anlayışlı ve açık fikirli annesi yoktur. Ve kalbim sana ne kadar teşekkür etse azdır' diyor. Mesajın devamında Vyla, oğlu drag gösterisi yaptığı için insanların kendisini yargılamasına ve farklı gözle bakmasına aldırmayan annesinin gösterisini izlemesini, 'Hayatının en değerli ve gurur verici anı' diye niteliyor.

Macron, Rusya'yı 'düşman' ilan edip tehditler savurdu: 'Tüm seçenekler mümkün' Haberi Görüntüle

'EŞCİNSELLİĞİN ANA AKIM HALİNE GETİRİLMESİNE KARŞIYIZ'

Singapur, LGBT+ konularında büyük ölçüde muhafazakâr bir ülke. Etnik Malay azınlığı mensupları kendilerini dindar Müslüman olarak tanımlıyor. Syed Dan adlı bir kullanıcı Facebook'ta ''Muhafazakâr bir toplumda eşcinsellik ve transgenderizmi ana akım haline getirme ideolojisine karşıyız'' dedi ve bunun Müslüman Malay toplumu içindeki uyumu bozduğunu savundu. Muhammed Zuhaili adlı başka bir kullanıcı ise video için, ''Müslümanlar arasındaki kafa karışıklığı ve soru işaretlerini su yüzüne çıkardı' dedi.

Kur'an-ı Kerim yakan provokatör Momika'yı korku sardı: İsveç'ten sınır dışı... Haberi Görüntüle

'SAMSUNG ELEŞTRİLERE KULAK ASMALI'

Bununla birlikte sosyal medyada bazı kullanıcılar reklam filmine destek belirtti. Bir Instagram kullanıcısı, "Bir annenin çocuğuna sevgisi nasıl incitici ve tehditkar bulunur?'' dedi. Bazı kullanıcılar da inovasyon ve büyümenin çeşitlilik ve kapsayıcılıkla mümkün olduğunu söyleyen Samsung'un reklamı kaldırarak kendisiyle çeliştiğini söyledi. Bir Facebook kullanıcısı ''Reklam yasalara aykırı değil ve dışlanmış insanların kabulü konusunda pozitif bir mesaj veriyorsa Samsung eleştirilere kulak asmamalı'' diye yazdı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading