Yandex Metrica
SON DAKİKA
S-400 vurgusu dikkat çekti: Türkiye herkesten daha etkili olmuştu

S-400 vurgusu dikkat çekti: Türkiye herkesten daha etkili olmuştu

TRT World Forum 2021'de Orta Doğu'daki durum ele alınırken ABD'nin eski Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, ''Erdoğan, şuna inanıyor ki ABD, S-400 satın alınmasına yönelik uyguladığı yaptırımlarla Türkiye'ye negatif sinyaller gönderiyor. Türkiye, DAEŞ'İ kontrol etme noktasında çalıştığımız herkesten daha etkili olmuştu" dedi.

Dünya

23.01.2024, 18:09

TRT World Forum 2021'de Orta Doğu'daki durum ele alındı. ABD'nin eski Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'nin S-400 vurgusu dikkat çekti.

ABD'nin Türkiye bağlamındaki politikalarına ilişkin görüşlerini dile getiren Jeffrey, "ABD'de Joe Biden yönetimi, zorlu bir iş yapıyor çünkü bölgesel jeopolitiği çok iyi anlayan, hem Rus hem İran'ın bölgede genişlemesine objektif bir engel olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şuna inanıyor ki ABD, S-400 satın alınmasına yönelik uyguladığı yaptırımlar ile Türkiye'ye negatif sinyaller gönderiyor." dedi.

Hapisten çıktı, ülkenin başına geçti, Fransa'yı kovmaya hazırlanıyor Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE DAHA ETKİLİ OLMUŞTU'

Jeffrey, diğer yandan ABD'nin PKK/YPG ile iş birliğinin de Ankara'nın tepkisini çektiğinin altını çizerek, "Türkiye, DAEŞ'İ kontrol etme noktasında çalıştığımız herkesten daha etkili olmuştu." ifadesini kullandı.

Nijer'den ABD'yi şoke edecek karar! Askeri anlaşma iptal edildi Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE, ORTA DOĞU VE KAFKASLARIN BİR PARÇASI'

DAEŞ ile mücadelenin ötesinde jeopolitik çıkarların devrede olduğunu belirten Jeffrey, "Türkiye, en nihayetinde Orta Doğu ve Kafkasların bir parçası olduğu kadar iktisadi, askeri, birçok durumda psikolojik olarak Avrupa'nın ve Kuzey Atlantik'in bir parçası." dedi.

20 sene önce gizlenen protokol uygulandı! İsrailli yüzbaşıdan Hannibal itirafı:... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN-BIDEN İLİŞKİSİ

Erdoğan'ın Mısır ve Suudi Arabistan gibi ülkelere yaklaşımıyla da bu duruşunu ortaya koyduğunu vurgulayan Jeffrey, "Biden, Erdoğan'ı tanıyor, daha önce pek çok kez görüşmüşlüğü var. Dolayısıyla ilişkilerin gelişmesi konusunda ihtiyatlı iyimserliğim olduğunu söyleyebilirim." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading