Yandex Metrica
SON DAKİKA
S-300 gerilimi! Havada imha edildi! Parçaları tarlaya düştü

S-300 gerilimi! Havada imha edildi! Parçaları tarlaya düştü

Ukrayna'dan Belarus topraklarına, S-300 hava savunma füze sistemine ait roket parçalarının düştüğü bildirildi. Konuyla ilgili olarak Ukrayna'nın Minsk Büyükelçisi Belarus Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Dünya

23.01.2024, 20:14

Belta haber ajansına göre, saat 10.00 ile 11.00 arasında Belarus topraklarına Ukrayna ordusuna ait olduğu öne sürülen S-300 sistemine ait roket parçaları düştü.

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, konuyla ilgili hemen bilgilendirilirken, Belarus Savunma Bakanlığı ve Belarus Soruşturma Komitesi mensubu uzmanlardan oluşan bir grup olay yerinde çalışmalara başladı.

Blinken Netanyahu'yu uyarmış: 'Böyle giderse Gazze'de sıkışırsınız' Haberi Görüntüle

PKK yandaşları Belçika'da terör estirdi: Brüksel'de Türk vatandaşlarına saldırı Haberi Görüntüle

HAVADA İMHA EDİLDİ

Belarus Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ukrayna’dan S-300 hava savunma füze sisteminden fırlatılan roketin Belarus hava savunma sistemleri tarafından vurulduğu belirtilerek, roket parçalarının Brest şehrindeki İvanovo bölgesinde Gorbaha köyü yakınında bir tarlaya düştüğü ifade edildi.

Gündeme bomba gibi düşen iddia! 'Putin'i ortadan kaldıracaklar'

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro Gazze'yi Hiroşima'ya benzetti: 'Aynı hikaye' Haberi Görüntüle

BÜYÜKELÇİYİ BAKANLIĞA ÇAĞIRDILAR

Dışişleri Bakanlığının açıklamasında da Ukrayna’nın Minsk Büyükelçisi İgor Kizim’in bakanlığa çağrılarak, Ukrayna topraklarından Belarus topraklarına S-300 sisteminden roket fırlatılmasının sert bir şekilde protesto edildiği duyuruldu.

Açıklamada, "Belarus tarafı, roket fırlatılması hakkında derhal kapsamlı bir soruşturma yürütülmesini, sorumluların cezalandırılmasını ve gelecekte feci sonuçlara yol açabilecek bu tür olayların önlenmesi için kapsamlı önlemler alınmasını talep etti." ifadesine yer verildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading