Rusya'ya bir yaptırım daha! O ülke yeni gaz alımı için anlaşma yapmayacak

Bulgaristan'dan yapılan açıklamaya göre, Gazprom ile yeni gaz alım anlaşması için pazarlık yapılmayacak.
Bulgaristan Başbakan Yardımcısı Assen Vassilev, Bulgaristan'ın Ukrayna'daki savaş nedeniyle Rus Gazprom PJSC ile doğal gaz tedarik sözleşmesini yenilemeyeceğini ve alternatif arzlara ve gelecekteki ortak bir Avrupa Birliği sözleşmesine bakacağını söyledi.
DOĞALGAZIN TAMAMI RUSYA'DAN ALINIYOR
Balkan ülkesi, doğalgazının neredeyse tamamını Gazprom ile 2022'nin sonunda sona erecek 10 yıllık bir sözleşmeyle alıyor. Yıllardır, komşu Yunanistan ile bir boru hattı bağlantısı ve ülkenin tek gaz depolama tesisinin genişletilmesi de dahil olmak üzere kaynaklarını çeşitlendirme projelerini erteledi. Hükümet, Ukrayna'daki savaşın aksamalara neden olabileceği korkusuyla her iki projeyi de hızlandırmak istiyor.
'GAZPROM İLE GÖRÜŞME İMKANI YOK'
Vassilev, "Bu durumda Gazprom ile görüşme imkanı yok. LNG tedariki için mevcut altyapıyı kullanmak ve ülkenin anlaşmalı olduğu Azerbaycan'dan yapılan teslimatları artırmak için "hem Yunanistan hem de Türkiye ile görüştük" dedi.
