Yandex Metrica

Rusya'dan yaptırımları delme hamlesi! Hindistan'a milyonlarca varil petrol sattı

Rusya'dan yaptırımları delme hamlesi! Hindistan'a milyonlarca varil petrol sattı

Hindistan, Rusya'nın Ukrayna'ya işgal girişimi sebebiyle etkilendiği yaptırımları önemsemeyerek 3 milyon varil petrol aldığını belirtti.

Dünya

23.01.2024, 18:59

Hindistan'ın çok sayıda yaptırıma maruz kalmasının ardından Rusya'dan 3 milyon varil petrol satın aldığı bildirildi. 

İsmini vermeyen bir Hintli yetkili, Rusya'dan petrol alımına dair herhangi bir yaptırım uygulanmadığını belirtti. 

Hafta başında 3 milyon varil petrol aldıklarını ifade eden yetkili, ABD ve diğer ülkelerin yaptırım çağrılarını dikkate almayarak petrol alımına devam edeceklerini ifade etti. 

Batı Trakya'da Türk azınlığın hakları çiğnenirken Miçotakis hukukun üstünlüğüyle övünüyor Batı Trakya'da Türk azınlığın hakları çiğnenirken Miçotakis hukukun üstünlüğüyle övünüyor Haberi Görüntüle

'BÜTÜN İHTİMALLERİ DEĞERLENDİRİYORUZ'

Hindistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Arindam Bagchi ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada ülkesinin petrolün büyük bir kısmını ithal ettiğine dikkat çekerek tüm ihtimalleri değerlendirdiklerini ifade etti. 

Çok sayıda Avrupa ülkesinin de Rusya'dan gaz ve petrol aldığını vurgulayan Bagchi, Rusya'dan alınan miktarın Hindistan için çok önemli olmadığını belirtti. 

Mısır Dışişleri Bakanı Şukri Türkiye'ye geliyor: Bakan Fidan ile görüşecek Mısır Dışişleri Bakanı Şukri Türkiye'ye geliyor: Bakan Fidan ile görüşecek Haberi Görüntüle

ABD'DEN İLKELİ DURUŞ DERSİ 

Beyaz Saray Sözcüzü Jennifer Psaki ise, Hindistan'ın Rusya'dan petrol ithalatinin ABD yaptırımlarının ihalili olmayacağını ifade etmiş fakat yine de Hint yönetimini ilkeli bir duruş sergilemeye davet etmişti. 

Irak'tan Türkiye'ye oluk oluk petrol ve doğalgaz akacak: Bölgeye huzur getirecek tarihi anlaşma Irak'tan Türkiye'ye oluk oluk petrol ve doğalgaz akacak: Bölgeye huzur... Haberi Görüntüle

HİNDİSTAN'A UCUZ PETROL SATIYORLAR 

Hindistan basınında yer alan haberlerde ise Rusya'nın petrol satışlarını artırmak ve yaptırımlarla mücadele etmek için yüzde 20 oranında indirim yaptığı belirtildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading