Yandex Metrica

Rusya Zaporijya Nükleer Santrali'ne saldırdı: Patlama olursa Avrupa'nın sonu olur

Rusya Zaporijya Nükleer Santrali'ne saldırdı: Patlama olursa Avrupa'nın sonu olur

Avrupa’nın en büyük santrali Zaporijya Nükleer Santrali sahasındaki çatışmalar sonucu çıkan yangın kontrol altına alındı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski bir patlama olması halinde bunun, Avrupa’nın sonu olacağını söyledi. Reuters, Rusya'nın Zaporijya Nükleer Santrali'ni ele geçirdiğini duyurdu. Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'ndan yapılan açıklamada herhangi bir radyoatkif sızıntı olmadığı belirtildi.

Dünya

23.01.2024, 18:55

Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği saldırı 9. gününde devam ediyor. Ukraynalılar, Rusların Kiev'e girmemesi için yollardaki kprüleri patlattı ve çelikte barikat yaptı. Bölgede çatışmalar devam ediyor.

3. Dünya Savaşı an meselesi: İran'dan nükleer füze tehdidi! İsrail Nükleer tesisleri vurabilir mi? 3. Dünya Savaşı an meselesi: İran'dan nükleer füze tehdidi! İsrail... Haberi Görüntüle

NÜKLEER SANTRALİ SAHASINDA YANGIN

Ukrayna’da Rus güçlerinin yaklaştığı Avrupa’nın en büyük santrali Zaporijya Nükleer Santrali sahasındaki çatışmalar sonucu yangın çıktığı bildirildi. Santralin güvenlik kameralarının YouTube üzerinden yapılan canlı yayınında, gece saatinde santral sahasında patlamalar ve karşılıklı mermi atış ışıkları görüldü. Patlamaların ardından santral bölgesinden dumanların çıktığı kameraya yansıdı. Santralin bulunduğu Enerhodar Belediye Başkanı Dmitriy Orlov yaptığı açıklamada, santrale saldırılara bir an önce son verilmesi çağrısında bulundu. 

AP dünyaya duyurdu! Hamas silah bırakma şartlarını açıkladı AP dünyaya duyurdu! Hamas silah bırakma şartlarını açıkladı Haberi Görüntüle

RADYOAKTİF SIZINTI VAR MI?

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'ndan nükleer santraldeki yangınla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada olayda iki kişinin yaralandığını ve herhangi bir radyoatkif sızıntı olmadığını duyurdu.

Son dakika gelişmesine göre;  yangının kontrol altına alındığı yönünde. Reuters, Rusya'nın Zaporijya Nükleer Santrali'ni ele geçirdiğini duyurdu.

İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı: 1 kadın ile 1 çocuk öldü İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı: 1 kadın ile 1 çocuk öldü Haberi Görüntüle

ZELENSKİ: AVRUPA'NIN SONU OLUR

Zelenski, Rus birliklerinin Zaporijya Nükleer Santrali’ndeki çatışmalar ve çıkan yangına ilişkin sosyal medya hesabından video ile açıklamalarda bulundu. Santralin Avrupa’nın en büyük nükleer santrali olduğuna dikkati çeken Zelenski, "Avrupa artık uyanmalı. Avrupa’nın en büyük nükleer santrali yanıyor. Şu anda Rus tankları nükleer üniteleri vuruyor. Bu tanklar, termal araçlarla donatılmış. Yani onlar nereye ateş ettiğini biliyor. Onlar bunun için hazırlandılar” ifadelerini kullandı.Ukrayna’daki nükleer santrallerde toplam 15 enerji ünitesi olduğunu kaydeden Zelenski, “Rus ordusunu derhal durdurmalıyız. Bir patlama olursa bu her şeyin sonu, Avrupa’nın sonu olur. Bu Avrupa’nın tahliyesi demektir. Sadece Avrupa’nın müdahalesi Rus askeri birliklerini durdurabilir. Avrupa’nın bir nükleer santraldeki felaketten ölmesine izin vermeyin" diye konuştu.

Başkentin sadece bir kaç km ötesinde katliam: Rusya füzeleri ateşledi: 14 öldü, 59 yaralı Başkentin sadece bir kaç km ötesinde katliam: Rusya füzeleri ateşledi:... Haberi Görüntüle

'PATLAMA YAŞANIRSA ÇERNOBİL'DEN ON KAT BÜYÜK OLUR'

Ukrayna Dışişleri Bakanı, Rus ordusunun Avrupa'nın en büyük nükleer santrali olan Zaporijya nükleer santraline her yönden ateş açtığını söyledi. Dışişleri Bakanı, Rus ordusunun ateşi derhal durdurması ve itfaiyecilerin güvenliğinin sağlaması gerektiğini ifade etti Bakan, nükleer santralde bir patlama olması halinde Çernobil'deki patlamadan on kat daha büyük olacağını belirtti.

Hizbullah katyuşalar ile saldırdı: İsrail askeri mevzileri vuruldu Hizbullah katyuşalar ile saldırdı: İsrail askeri mevzileri vuruldu Haberi Görüntüle

RADYASYON SEVİYESİNDE DEĞİŞİKLİK OLMADI

Zaporijya Nükleer Santrali basın servisinden yapılan açıklamada, santral sahasında yangın çıktığı bildirildi. Yangının çıktığı santral alanında radyasyon seviyesinde bir değişiklik olmadığını duyuran Zaporijya Nükleer Santrali Basın Servisi yetkilisi Andrey Tuz, santral personelinin güvenliğin sağlanması için gerekenleri yaptığını aktardı.

Karabağ Azerbaycan'ındır! Bölge temizlendi: Rus ordusu da bölgeden çekilme kararı aldı Karabağ Azerbaycan'ındır! Bölge temizlendi: Rus ordusu da bölgeden çekilme kararı... Haberi Görüntüle

YANGIN KONTROL ALTINDA

Zaporijya Bölgesi Askeri İdare Başkanı Aleksandr Strauh ise yangının söndürülmesi için itfaiyecilerin santral sahasına girmesine izin verildiğini belirtti. Ukrayna Devlet Acil Durumlar Servisinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, yangının santralin dışında çıktığı belirtilerek üçüncü güç ünitesinin birleşik güç sisteminden bağlantısının kesildiği kaydedildi. Yangının kontrol altında olduğu belirtilen açıklamada, “Yangın nükleer santralin dışında, eğitim binasında çıktı.” ifadesine yer verildi.

Rus tanklarının, dün akşam saatlerinde santralin yakınındaki bir kasabaya girdiği belirtilmişti.

AVRUPA'NIN EN BÜYÜĞÜ

Zaporijya Nükleer Santrali, Avrupa'nın en büyük ve dünyanın en büyük 10 nükleer santralinden biri olarak biliniyor.

Rusya-Ukrayna savaşının ilk günlerinde ülkenin kuzeyindeki Rus güçleri Çernobil Nükleer Santrali'nin kontrolünü ele geçirmişti.

Ülkedeki 4 tesiste 15 faal nükleer reaktöre sahip olan Ukrayna, kullanılan elektriğinin yaklaşık yarısını bu santrallerden sağlıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading